Her går alt galt for Carl Gustafs gardist

Ikke alt gikk som planlagt under den kongelige 70-årsfeiringen i Stockholm.

BESVIMTE: En gardist besvimte i april-varmen under kong Carl Gustafs 70-årsfeiring i Stockholm. Foto: NTB scanpix
BESVIMTE: En gardist besvimte i april-varmen under kong Carl Gustafs 70-årsfeiring i Stockholm. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Været viste seg fra sin beste side, da kong Carl Gustaf av Sverige (70) ble hyllet av sitt folk i Stockholms gater lørdag.

Etter å ha kjørt i åpen vogn med dronning Silvia ved sin side, reiste det svenske kongeparet til det kongelige slott i Stockholm, hvor de blant annet møtt av en æresvakt med gardister i ytre borggård.

Se bildene: Märtha Louise glitret på svensk slottsfest

Men for en av gardistene gikk hyllesten ikke som planlagt. Han besvimte, og måtte få hjelp av medgardister og andre fremmøtte for å komme seg opp.

Se og Hørs reporter Anders Stavseng ble vitne til hendelsen.

- Vakten i Stockholm hadde stått i flere timer i direkte sollys, og like før kong Carl Gustaf kom ut i indre bakgård hørte vi metall slå mot bakken. Det var nok sverdet hans som bråkte. Vakten segnet om, men ble raskt hjulpet på beina igjen av de som sto i nærheten.

ÅPEN VOGN: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia kjørte rundt i Stockholms gater i åpen vogn lørdag. Foto: Zuma Press
ÅPEN VOGN: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia kjørte rundt i Stockholms gater i åpen vogn lørdag. Foto: Zuma Press Vis mer

- Det hender ofte at vakter «faller for kongen», sier han til Seoghør.no.

Hendelsen la imidlertid ikke noen demper på feiringen på slottsbalkongen, hvor prinsesse kronprinsesse Victorias sønn prins Oscar (2 mnd.) fikk mye oppmerksomhet.

Som en ekstra liten presang til folket hadde kronprinsesse Victoria tatt med seg sin sjamørprins og jubelen sto i taket da hun viste ham fram på balkongen.

STRÅLTE AV MAMMALYKKE: Kronprinsesse Victoria hadde med seg sin lille sønn prins Oscar, til stor glede for de fremmøtte. Foto: TT NYHETSBYRÅN
STRÅLTE AV MAMMALYKKE: Kronprinsesse Victoria hadde med seg sin lille sønn prins Oscar, til stor glede for de fremmøtte. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

For fire år siden debuterte prinsesse Estelle på den samme balkongen og i den samme anledningen, men nå var den søte fireåringen side om side med sin ferske lillebror.

Det norske kongeparet og kronprinsparet har avlyst Stockholmsbesøket på bakgrunn av den tragiske helikopterulykken som rammet Norge fredag formiddag.

Prinsesse Märtha Louise er imidlertid på plass sammen med sin ektemann Ari Behn.

 

LES OGSÅ: Prins Oscar stjal showet