BEVISST OPPTRINN?: I flere måneder har det versert rykter om at hertuginne Kate og hertuginne Meghan er bitre fiender. I dag ankom de den tradisjonelle gudstjenesten sammen, og det blir nå hevdet at dette var bevisst fra deres side. Foto: NTB scanpix
BEVISST OPPTRINN?: I flere måneder har det versert rykter om at hertuginne Kate og hertuginne Meghan er bitre fiender. I dag ankom de den tradisjonelle gudstjenesten sammen, og det blir nå hevdet at dette var bevisst fra deres side. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan og hertuginne Kate

Her feier hertuginnene ryktene av banen

Kom sammen til gudstjenesten.

Publisert

Mens de norske kongelige tidligere i dag ankom gudstjenesten i Holmenkollen kapell sammen, har deres britiske sidestykker en lignende tradisjon «over dammen». Samlet dukket samtlige medlemmer av det britiske kongehuset, med unntak av pensjonerte prins Philip (97), opp utenfor St. Mary Magdalene-kirken i Sandringham i Norfolk.

Dette er en eldgammel tradisjon som stammer tilbake til det 16. århundret, og dronning Elizabeth (92) - som kirkens overhode - har holdt liv i tradisjonen i flere tiår.

Et stort pressekorps står alltid klare for å forevige øyeblikket, samtidig som hundrevis av fans hadde møtt opp i håp om å få et glimt av de celebre gjestene.

VELKLEDDE: Blitsregnet startet for alvor da de to hertuginnene bestemte seg for å ankomme gudstjenesten sammen. Foto: NTB scanpix
VELKLEDDE: Blitsregnet startet for alvor da de to hertuginnene bestemte seg for å ankomme gudstjenesten sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I år var det de to hertuginnene Meghan (37) og Kate (36) som klarte å stjele showet. Ikke fordi de hadde på seg spesielt spektakulære antrekk, eller mangel på sådan, men fordi de bestemte seg for å troppe opp i kirken sammen.

Feide vekk ryktene

De siste månedene har det nemlig versert rykter om at de to britiske hertuginnene og svigerinnene Meghan og Kate skal være i tottene på hverandre. I slutten av november kom nyheten om at Harry (34) og Meghan (37) skal flytte ut fra Kensington Palace - angivelig på grunn av uenigheter mellom de to hertuginnene.

MED MENNENE: Det er neppe tilfeldig at hertuginnene gikk ved siden av hverandre. Foto: NTB scanpix
MED MENNENE: Det er neppe tilfeldig at hertuginnene gikk ved siden av hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Så sent som før jul ble det også hevdet at Meghan og Kate hadde kranglet høylytt i forkant av prinsebryllupet i mai. Krangelen skal ha handlet om passformen til kjolen til tre år gamle prinsesse Charlotte, og de skal ha vært svært uenige.

Det har også stormet kraftig rundt hertuginne Meghan, som for andre gang den siste tiden har mistet en ansatt, og som nå omtales som «den vanskelige hertuginnen».

Derfor var det, ifølge Express, mange som lot seg overraske av at de to hertuginnene smilende gikk sammen inn til gudstjenesten. Begge hadde hver sin prins arm i arm på sine respektive sider, og hertuginnene ble fotografert og filmet mens de småpratet og smilte mot hverandre før den ærverdige tradisjonen.

MED PAPPA: Prins Charles så storfornøyd ut da han gikk sammen med sønnene og svigerdøtrene på vei inn i kirken. Foto: NTB scanpix
MED PAPPA: Prins Charles så storfornøyd ut da han gikk sammen med sønnene og svigerdøtrene på vei inn i kirken. Foto: NTB scanpix Vis mer

At prins Charles også var med i følget da de ankom kirken, er verdt å nevne. Den blide 70-åringen hadde på seg brun frakk, sko av samme farge og en lilla skjorte. Han så særs fornøyd ut ved siden av flokken sin, som de to sønnene og deres koner kan kalles.

Meghan gikk for et helsvart antrekk, som mange mener ble brukt i et forsøk på å fjerne oppmerksomheten fra babykulen hennes. Hennes svigerinne valgte derimot signalfargen burgunder.

De to prinsene hadde på seg klassiske penantrekk, men det kan virke som om prins William (36) muligens var kaldere enn lillebroren. Han hadde nemlig surret et skjerf rundt halsen, mens Harry viste frem den lyseblå skjorten og det matchende slipset.

Artikkelen fortsetter under bildene:

FARGERIK: Dronning Elizabeth så sprek ut første juledag, i denne rosa og lavendel-fargede kreasjonen. Foto: NTB scanpix
FARGERIK: Dronning Elizabeth så sprek ut første juledag, i denne rosa og lavendel-fargede kreasjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer
HÅND I HÅND: En rekke andre medlemmer av det britiske kongehuset dukket opp til gudstjenesten. Her er prinsesse Eugenie fotografert med ektemannen Jack Brooksbank. Foto: NTB scanpix
HÅND I HÅND: En rekke andre medlemmer av det britiske kongehuset dukket opp til gudstjenesten. Her er prinsesse Eugenie fotografert med ektemannen Jack Brooksbank. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spesiell første jul

Allerede i fjor fikk Meghan (37) lov til å feire jul med den britiske kongefamilien, til tross for at hun ennå ikke var kongelig. På det tidspunktet var hertugparet bare forlovet, og flere reagerte på at dronning Elizabeth (92) droppet gamle og strenge protokoller.

Dette var nemlig første gang en ikke-kongelig fikk feire jul med den britiske kongefamilien. Fem måneder senere, 19. mai, gikk Meghan ned kirkegulvet for å gi prins Harry (34) sitt ja. Nå feirer hun dermed sin første jul som kongelig - på ordentlig.

NY TRADISJON: I år ble moren til Meghan Markle, Doria Ragland, angivelig invitert til å feire julaften med den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
NY TRADISJON: I år ble moren til Meghan Markle, Doria Ragland, angivelig invitert til å feire julaften med den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også denne gang kom julefeiringen med en liten tvist. Ifølge Marie Claire har dronningen sett bort fra de gamle juletradisjonene nok en gang, ved å invitere Meghans mor, Doria Ragland (62), til å feire jul sammen med kongefamilien i Sandringham. Dette skal være noe familien til hertuginne Kate (36) aldri fikk gleden av.

Den angivelige beslutningen om å invitere Meghans mor er derfor en stor gest fra 92 år gamle dronning Elizabeth. Bakgrunnen for invitasjonen skal ha vært Meghans graviditet og at hun ikke har noen annen familie i England.

Kongehuset har riktignok ikke bekreftet at Doria faktisk er bedt til Sandringham i julen.

- Det er et tegn på dronningens respekt for Meghan, har en kongehusekspert uttalt til Daily Mail.

Den kongelige korrespondenten Victoria Murphy slo nylig hardt ned på ryktene, og uttalte til Yahoos «The Royal Box»-program at det aldri ble bekreftet at Ragland var invitert til å bli med kongefamilien på feiringen.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Må veies

Ifølge Marie Claire er det spesielt én juletradisjon som får mange til å rynke på nesa. Før og etter julemiddagen har kongefamilien visstnok som tradisjon å veies.

Ja, du leste riktig. Ifølge kongehusekspert og redaktør for magasinet Majesty, Ingrid Seward, har dronning Elizabeth som tradisjon at alle gjestene skal veies både før og etter julemiddagen, skriver nettstedet.

Tradisjonen skal visstnok stamme fra kong Edward VIIs tid på starten av 1900-tallet.

Gaver og fotballkamp

Sett bort fra det noe bisarre vektritualet, ligner julefeiringen til den britiske kongefamilien svært mye på vår egen.

Hvert år feirer familien jul på landstedet til dronning Elizabeth i Sandringham i Norfolk i England. Ifølge People ankommer gjestene tidlig på formiddagen på julaften, der det blir servert te og en matbit.

ÅRLIG FOTBALLKAMP: Hvert år er brødrene prins Harry og prins William med i den tradisjonelle fotballkampen til inntekt for et veldedig formål. Foto: NTB Scanpix
ÅRLIG FOTBALLKAMP: Hvert år er brødrene prins Harry og prins William med i den tradisjonelle fotballkampen til inntekt for et veldedig formål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Deretter er det gavetid for familien, og allerede på dagen på julaften åpner kongefamilien pakkene de har handlet inn til hverandre.

Senere på julekvelden deltar prins William og prins Harry i den årlige veldedighetsfotballkampen på landstedet. Der spiller de som oftest med og mot folk fra landsbyene og omegn. Deretter er det julemiddagen som står for tur med hele familien, skriver nettstedet.

I likhet med vår egen kongefamilie, deltar også den britiske kongefamilien på julegudstjeneste første juledag. Hvert år drar de til St. Mary Magdalene-kirken, der flere hundre er samlet for å få med seg kongefamiliens faste juletradisjon.

LES OGSÅ: Stilte i norsk design og gjenbruk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer