GAVE: Prinsessen mottar boken «Sex fra Ah til Åh..» av Line Klaastad Kristiansen i Barne- og ungdomsrevmatikergruppen BURG. Bak ser vi kjendisfotograf Marcel Lelienhof. Foto: Andreas Fadum
GAVE: Prinsessen mottar boken «Sex fra Ah til Åh..» av Line Klaastad Kristiansen i Barne- og ungdomsrevmatikergruppen BURG. Bak ser vi kjendisfotograf Marcel Lelienhof. Foto: Andreas FadumVis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Her får Märtha sex-bok i gave

Prinsesse Märtha Louise kastet kongelig glans over samlivs-seminaret i Oslo. 

(Seoghør.no): Kjendisfotograd Marcel Lelienhof (50) var konferansier da Norsk Revmatikerforbund feiret Den nasjonale revmatikerdagen med et sex og samliv-seminar på The Thief i Oslo.

Prinsesse Märtha Louise (45) var hedersgjest, og hun fikk seg en god latter da Marcel ønsket henne velkommen.

- Takk for at du kom og kastet glans, sa Marcel til Märtha.

Kjendisfotografen spøkte deretter om sitt eget samlivsbrudd med sin tidligere kone Mia Gundersen (55):

- Sex og samliv. Det er jeg spesialist på! Spesielt samliv da. Not! sa Marcel ironisk - til stor latter fra Märtha og de øvrige frammøtte.

Saken fortsetter under bildet.

STORFINT BESØK: Generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund ønsket prinsessen velkommen. Foto: Andreas Fadum 
STORFINT BESØK: Generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund ønsket prinsessen velkommen. Foto: Andreas Fadum  Vis mer

Høy beskytter

Prinsesse Märtha Louise er organisasjonens høye beskytter, og hun holdt en engasjert tale for publikum i salen - og de mange tusen som fulgte seminaret via web-TV:

- Det er dager med oppgitthet, med smerte og sinne. Dager man verken kan eller vil noe annet enn å ligge under dyna. Og så er det andre dager som er lettere, lysere, fulle av muligheter. Dager som åpner seg! Alt er like menneskelig og alt henger sammen sa Märtha med innlevelse.

På seminaret ble det også arrangert en paneldebatt hvor sexeksperten Cecilie Kjensli var en av deltagerne.

Men da debatten skulle settes i gang manglet NRK-programleder Siri Kristiansen (38) som skulle lede debatten foran Märtha, som satt på første rad.

Men etter ti minutter kom en heseblesende Siri på scenen og unnskyldte seg så godt hun kunne.

Kongehus i tiden

Cecilie Kjensli synes Märtha er tøff:

- Jeg har stor respekt for Märtha. Hun er en tøff og bra dame som alltid har våget å gå sine egne veier, og jeg liker damer som tør å ta litt plass! Jeg synes det er gøy at hun fronter sex og samliv på denne måten. Vi må ikke glemme at Märtha er utdannet fysioterapeut, og vet at kropp og bevegelse er bra for helsa, både i og utenfor senga, sier Kjensli og fortsetter:

- At kongehuset kommer og kaster glans på et slikt arrangement viser at temaet engasjerer bredt og er viktig, og ikke minst at vi har et moderne og folkelig kongehus som lever i tiden.

Saken fortsetter under bildet.

SEX-GURU: Cecilie Kjensli er en av Norges fremste eksperter på temaet, og har vært redaktør i Cupido. Foto: Andreas Fadum
SEX-GURU: Cecilie Kjensli er en av Norges fremste eksperter på temaet, og har vært redaktør i Cupido. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Viktig tema

Generalsekretær Tone Granaas (49) i Norsk Revmatikerforbund er glad for at man nå kan sette dette temaet på dagsordenen:

- Sex og samliv kan være vanskelig å håndtere. Vi som organisasjonen skal være med på å skape åpenhet om det å leve med en kronisk sykdom. Da er det også viktig å være åpen om et tema mange er opptatt av og som engasjerer, forteller Granaas.

Generalsekretæren skryter også av Märtha:

KASTET KONGELIG GLANS: Prinsessen var i godt humør da hun ankom arrangementet. Foto: Andreas Fadum          
KASTET KONGELIG GLANS: Prinsessen var i godt humør da hun ankom arrangementet. Foto: Andreas Fadum           Vis mer

- Prinsesse Märtha Louise er vår høye beskytter, og hun er veldig interessert i det vi jobber med. Det at hun kommer hit i dag er utrolig viktig, sier Granaas til Se og Hør.

Gode råd

Samlivseksperten Cecilie Kjensli som deltok i debatten har også gitt ut boka fra «Sex fra Ah til Åh...».

På seminaret fikk prinsesse Märtha overrakt boka, og hun takket pent for gaven.

- Boka inneholder mange gode samlivstips og har oppskrifter for enhver smak, forteller Kjensli som også driver nettstedet cpunkt.no.

Saken fortsetter under bildet.

Mange sliter

Forfatteren håper nordmenn vil by mer på seg selv:

- Det er dessverre fortsatt liten åpenhet rundt sex, og spesielt kvinnelig seksualitet. Mange, særlig kvinner, sliter med å nyte og slå seg løs. Det er derfor jeg har skrevet denne boka. jeg byr på meg selv, og det bør alle andre også gjøre, i rett setting så klart, mener Cecilie.

- Hvorfor er det viktig å sette fokus på dette temaet blant revmatikere?

- Sex skal jo være deilig og lysbetont, men har du en kronisk sykdom er det ikke like greit å ha overskudd til å pleie forholdet eller deg selv. Det er derfor vi oppfordrer til å snakke om det. Det er først da det er mulig å løse flokene. Ofte er det ikke så mye som skal til, sier Cecilie Kjensli.

LES OGSÅ: - Blåmerke er den perfekte sminken