Her er tvillingene i Monaco

Charlene og Albert frigir de aller første bildene av kronprinsen og prinsessen.

JULEGAVE TIL FOLKET: Charlene holder tvillingene Gabriella Thérèse Marie i rosa og tronarving Jacques Honoré Rainier i blått, mens fyrst Albert følger spent med. Lille julaften kom de første bildene av fyrsteparets første barn. Foto: Frédéric Nebinger/Palais princier of monaco.
JULEGAVE TIL FOLKET: Charlene holder tvillingene Gabriella Thérèse Marie i rosa og tronarving Jacques Honoré Rainier i blått, mens fyrst Albert følger spent med. Lille julaften kom de første bildene av fyrsteparets første barn. Foto: Frédéric Nebinger/Palais princier of monaco. Vis mer

SEOGHØR.NO: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene ble  10.desember foreldre til kronprins Jacques og prinsesse Gabriella.

Offentliggjørelsen kom via fyrstepalassets Facebookside:

- Fyrsten og fyrstinnen har den store glede av å annonsere fødselen av barna som har fått navnene Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier. Fyrstinnen og ungene har det bra, skrev de på Facebook-siden.

Den siste ble den fyrste

Ifølge Monacos grunnlov ble guttebarnet arving til fyrstedømmet, selv om prinsessen kom først ut av mors mage. Men fyrst Albert har allerede vært ute og forsikret alle om at den nyfødte prinsessen er nummer to i arverekkefølgen.

Som en flott julegave til innbyggerne i Monaco, offentliggjorde de lille julaften de første bildene av de små gullungene.

HENDENE FULLE: Charlene håndterer de to små på mesterlig vis under fotograferingen. Foto: Frédéric nebinger/palais princier of monaco.
HENDENE FULLE: Charlene håndterer de to små på mesterlig vis under fotograferingen. Foto: Frédéric nebinger/palais princier of monaco. Vis mer

Noen dager etter fødselen snakket den nybakte mamman for første gang om sine to babyer, og følelsen av å ha blitt mor.

- De er begge veldig aktive og uttrykksfulle. Og de er vakre og skjønne. Jeg er hodestups forelsket i dem, sa den ferske tvillingmammaen.

- Jeg er litt trøtt, men vi har det alle veldig bra. De vokser hver dag og legger på seg, la hun til.

- Overveldet av følelser

Tvillingenett Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier, ble født seks dager for tidlig.

MED TRONARVINGEN: Fyrst Albert holder sin etterfølger kronprins Jacques. Foto: Frédéric Nebinger/Palais princier of monaco.
MED TRONARVINGEN: Fyrst Albert holder sin etterfølger kronprins Jacques. Foto: Frédéric Nebinger/Palais princier of monaco. Vis mer

I intervjuet hun gjorde med Paris Match understreket Charlene at hun håpet de skulle få ta med barna hjem til jul. Det ser nå ut til å ha gått i oppfyllelse.

Fyrstinnen nyter nå den første tiden med sine små hjerteknusere.

- I begynnelsen var jeg glad for å høre at de gråt. Jeg var selvfølgelig litt overveldet av følelser. Hvert sekund sammen med dem er magisk, og jeg ser frem mot å tilbringe mer tid i deres nærvær, stråler hun, og legger til:

- Å se dem vokse er fantastisk. Det forandrer liv for alltid.

FEIRING: Det ble ikke spart på kruttet da fødselen skulle kunngjøres. Foto: Crystal / Splash News/ All Over Press
FEIRING: Det ble ikke spart på kruttet da fødselen skulle kunngjøres. Foto: Crystal / Splash News/ All Over Press Vis mer

Etter fødselen ble kunngjøringen også slått opp på fyrstepalasset, og soldater avfyrte flere salutter til ære for de nyfødte tvillingene. Og allerede dagen etter fødselen snakket fryst Albert i en video som ble lagt ut på fyrstefamiliens Facebookside.

- Takk Gud for denne velsignelsen

- Mine kjære medborgere og innbyggere i fyrstedømmet! Det er med stor glede jeg kan meddele at fyrstinnen Charlene fødte en gutt og en jente onsdag 10. desember 2014. Jacques Honoré Rainier får tittelen kronprins, mens Gabriella Thérèse Marie er prinsesse og nummer to i arverekkefølgen, sa han, og fortsatte:

- Jeg vil dele denne lykkestunden med folket i Monaco. Disse fødslene gir oss en enda sterkere følelse av felleskap. Jeg vil også rette en genuin takknemlighet til alle i Monaco og rundt om i verden som har sendt oss lykkeønskninger. Takk Gud for denne velsignelsen, avsluttet han rørt.

TVILLINGER: Her marsjerer Monacos livgarde med den offisielle kunngjøringen - signert fyrst Albert. Foto: action press/All Over Press
TVILLINGER: Her marsjerer Monacos livgarde med den offisielle kunngjøringen - signert fyrst Albert. Foto: action press/All Over Press Vis mer

I Monaco er fødselen selvsagt blitt møtt med stor glede. De siste årene har både moteprinsessen Charlotte Casiraghi og hennes bror Andrea Casiraghi blitt foreldre. Nylig ble det også kjent at lillebror Pierre Casiraghi skal gifte seg neste år i Monaco, så etter mange tunge år etter prinsesse Graces død står nå de hyggelige stundene i kø for den populære fyrstefamilien. 

LES OGSÅ: Nobel-antrekkene gikk verden rundt