TRONARVING: Den vesle babyen vet lite om hvilken rolle som er ventet av den i fremtiden. Foto: Reuters
TRONARVING: Den vesle babyen vet lite om hvilken rolle som er ventet av den i fremtiden. Foto: ReutersVis mer

Her er tronarvingen

Kate og William viste fram den lille prinsen til folkemengdene.

SEOGHØR.NO: Her forlater prins William og hertuginne Kate sykehuset, og i armene har de den nyfødte prinsen, som ble født i går ettermiddag.

Selv om det er uvanlig å forlate sykehuset så kort tid etter fødselen følger Kate kongelig tradisjon.

Både den nybakte faren og moren så ut til å være i strålende humør da de kom ut på sykehustrappen.

- Han likner på sin mor, heldigvis, sa prins William til pressen.

Prinsen viste også sin humoristiske side, da han sa:

- Han har mye mer hår enn meg.

Men da prinsen sa at den nye tronarvingen hadde «arvet sin mors lepper», kom det smilende fra Kate «no, no, no».

- Han har gode lunger og han er en stor gutt. Han er ganske så tung. Det er første gang vi også ser ham, så nå gleder vi oss til å bli bedre kjent, sa den stolte faren.

- Dette er en helt spesiell tid. Jeg tror alle foreldre skjønner hvordan denne følelsen er, fortalte Kate til de oppmøtte, og avslørte samtidig at det var William som tok det aller første bleieskiftet.

Hverken William eller Kate ville røpe noe navn.

Etter å ha mottatt jubelen fra de fremmøtte, gikk Kate og William inn igjen på sykehuset, før William kort tid etterpå kom ut med babyen i et barnesete. Det er samme barnesete som Kates frisør hadde med ved sin ankomst tidligere i dag.

- Forhåpentligvis kan dere komme dere tilbake til et normalt liv, og vi kan starte å ta vare på babyen, sa prins William til pressen, før følget dro sin vei.

Prinsen satt selv bak rattet, da kortesjen kjørte avgårde.

Tirsdag var også prins Charles og hans kone Camilla innom sykehuset for å hilse på den nye tronarvingen.

Gjør som Mette-Marit
Vår egen kronprinsesse Mette-Marit forlot Rikshospitalet bare fem (!) timer etter at hun hadde født prins Sverre Magnus, og også kronprinsesse Victoria i Sverige forlot Karolinska samme dag hun fødte. Kate og William har brukt litt mer tid, men de har vært sammen hele tiden - William overnattet på sykehuset sammen med Kate og den lille prinsen.

Prins William og hertuginne Kate ankom Lindo-vingen på St. Marys hospital i Paddington grytidlig mandag morgen. Prins William kjørte selv bilen.

Paret snek seg inn en sideinngang, og Kate ble ikke sett av noen - bortsett fra én fotograf, som tok bilde av bilen men valgte å avstå fra å fotografere hertuginnen.

Ti timer senere den lille gutten til verden, som er nummer tre i arverekkefølgen til den britiske tronen.

Takker sykehuset


Prins William og hertuginne Kate takket sykehuset tirsdag.

- Vi vil takke de ansatte på Lindo Wing og hele sykehuset for den fantastiske hjelpen vi tre har fått. Vi vet det har vært en travel tid for sykehuset og vil gjerne takke alle sammen - ansatte, pasienter og besøkende - for deres tålmodighet under denne tiden, sier William og Kate i en uttalelse .


Ventet med kunngjøring
Prins William ventet flere timer med å kunngjøre fødselen, ettersom han ville ha litt kvalitetstid med Kate alene. William kunngjorde at alt var bra:

- Vi kunne ikke vært lykkeligere, uttalte prinsen i en pressemelding.

Slottet la først ut medlingen på Twitter, samtidig som fødselen ble annonsert på en plakat utenfor Buckingham Palace.

- Hennes kongelige høyhet og hennes barn er begge i god form, og vil bli på sykehuset over natten, opplyste parets pressetalsmann på Twitter.

Prins William ringte selv dronning Elizabeth, som er oldemor til den nyfødte. Hun skal selvsagt ha blitt svært glad for at alt gikk bra under føselen.

Før Kate og William forlot sykehuset med den lille, var Carole og Michael Middleton innom på besøk. Deretter kom prins Charles og hertuginne Camilla.

Mens Camilla har barnebarn fra før, ble prins Charles bestefar for første gang. Han ble henrykt over nyheten om at Kate hadde skjenket ham en sønnesønn.

- Både jeg og min kone er over oss av glede ved ankomsten av mitt første barnebarn. Det er et utrolig spesielt øyeblikk for William og Catherine og vi er så glade over fødselen til deres lille gutt. Å blir besteforeldre er et unikt øyeblikk i alles liv, som så mange har fortalt meg de siste månedene. Så jeg er enormt stolt og glad for å bli bestefar for første gang og vi gleder oss masse til å møte babyen i nær fremtid, skrev Charles i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stjernene gratulerer