Her er Spanias nye dronning

Letizia er journalisten som fikk prinsen og hele kongeriket.

41 ÅR OG SNART DRONNING: Spanjolene får en ung og flott dronning. Foto: All Over
41 ÅR OG SNART DRONNING: Spanjolene får en ung og flott dronning. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag våknet spanjolene til en stor overraskelse: Spanias kong Juan Carlos gir stafettpinnen videre til sin sønn Felipe - med umiddelbar virkning. Nå må bare landet gjøre om på reglene slik at det formelle er i orden, så skal kronprins Felipe krones til konge.

Dermed følger spanskekongen i sporene til sine to avtroppede kollegaer i Nederland og Belgia.

Dronning Beatrix av Nederland abdiserte 30. april i fjor, og overlot tronen til eldstesønnen, Willem-Alexander med stor pomp og prakt. I juli i fjor overlot kong Albert II av Belgia tronen til sin eldste sønn, Philippe i en litt mindre overdådig feiring.

Kunne vært norsk

Når Felipe nå blir landets konge, vil naturlig nok hans kone bli dronning. Og i mange år trodde man at Spanias fremtidige dronning ville bli norsk. Felipe var nemlig kjæreste med norske Eva Sannum i mange år, og mange mente det gikk mot forlovelse da hun dukket opp i bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit i 2001.

Men senere samme år tok lykken slutt.

 

Møttes på jobb

Året etter traff Felipe kvinnen i sitt liv – på en strand nord i Spania. Det var dog ingen romantisk start, da begge var der på jobb i forbindelse med oljekatastrofen i Galicia. Han i kraft av å være kronprins. Hun som journalist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer