FIKK EN GUTT: - Vi har en liste, men det er veldig vanskelig, har Kate tidligere avslørt om navnevalget. Foto: Reuters
FIKK EN GUTT: - Vi har en liste, men det er veldig vanskelig, har Kate tidligere avslørt om navnevalget. Foto: ReutersVis mer

Her er navnefavorittene

Folket venter spent på hva den nyfødte prinsen skal hete, men det kan ta tid før offentligheten får vite det.

SEOGHØR.NO: - Vi kunne ikke vært lykkeligere, uttalte prins William kort tid etter at hans kone Kate fødte en velskapt gutt mandag ettermiddag.

Det neste store spørsmålet nå, er hva som blir navnet til den lille prinsen.

Det er ventet at de nybakte foreldrene vil velge et tradisjonelt kongelig navn, og de fleste bettingselskapene holder en knapp på at George blir hovednavnet, melder flere amerikanske og britiske nettsteder.

Hele seks konger har tidligere hatt dette navnet i løpet av de siste århundrene, og George var i tillegg navnet til både faren og farfaren til nåværende dronning Elizabeth.

- Jeg blir ikke overrasket hvis George blir fornavnet for å hedre dronningens far, sier ABCs kongereporter Victoria Arbiter til E!News.

- Det som er fint med George, er at det har blitt et litt trendy og kult navn uten å at det blir teit. Philip og Charles vil nok også bli nevnt. Og kanskje Arthur, siden det er mellomnavnet til både William og Charles. Alle er veldig tradisjonelle navn.

Det er ventet at prinsen kan få så mye som fire navn. Selv er prins Williams fulle navn: William Arthur Philip Louis. Men når vi får vite navnet på den kongelige babyen er foreløpig uklart. Da prins William ble født i 1982 tok den én uke før navnet ble offentliggjort, og med prins Charles tok det en hel måned.

- Vi har en liste, men det er veldig vanskelig. Vennene mine tekster meg navn hele tiden, avslørte Kate da hun var midt i graviditeten, ifølge avisa.

Uansett er det viktig at paret finner et navn som dronning Elizabeth vil like. Hun har nemlig vetorett når det kommer til navnevalget.

- Dronningen er så jordnær at jeg tviler på at hun tvinger dem til å kalle sønnen Charles eller George hvis de selv ikke ønsker det. De kommer nok heller til å legge frem navnene de har valgt og spørre om hun liker dem, sier kongereporteren Christopher Warwick til Daily Mail.LES OGSÅ: Stjernene gratulerer prins William og hertuginne Kate med sønnen