Her er Mette-Marits nye hoffleverandør

Kronprinsessen fikk spesiallaget kjole av Pia Tjelta før slottsgallaen.

TO VARIANTER AV SAMME KJOLE: Kronprinsesse Mette-Marit har falt pladask for Pia Tjeltas feminine kjoledesign. Til slottsgallaen onsdag hadde hun fått spesialsydd en fotsid variant av blondekjolen hun bar på familieburdag i mai (bildet til høyre). Også ermene har endret til en kortere utgave.  Foto: Svein Brimi
TO VARIANTER AV SAMME KJOLE: Kronprinsesse Mette-Marit har falt pladask for Pia Tjeltas feminine kjoledesign. Til slottsgallaen onsdag hadde hun fått spesialsydd en fotsid variant av blondekjolen hun bar på familieburdag i mai (bildet til høyre). Også ermene har endret til en kortere utgave. Foto: Svein Brimi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (40) startet uken i New York, der hun ble hedret med amfAR-gallaens inspirasjonspris under en stjernespekket galla. Men allerede dagen etter var hun tilbake i Oslo, der den tyske presidenten er på statsbesøk.

Under gallaen på Slottet onsdag kveld viste kronprinsessen fram en flunkende ny blondekjole, med høy hals og skjørt i tre lag.

Moteinteresserte lesere synes kanskje kjolen ser kjent ut. Og det er den også!

Kreasjonen er nemlig designet av Pia Tjelta (36) for det norske merket by TiMo. Skuespilleren bar selv en lårkort utgave av samme kjole da hun viste sin egendesignede kolleksjon på Nationaltheatret i april.

LIK SMAK: Pia Tjelta og Mette-Marit er storforbrukere av hvite blondekjoler. Begge to har «The Lydia Dress» fra by TiMo i klesskapet. Men Mette-Marits variant har lengre skjørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LIK SMAK: Pia Tjelta og Mette-Marit er storforbrukere av hvite blondekjoler. Begge to har «The Lydia Dress» fra by TiMo i klesskapet. Men Mette-Marits variant har lengre skjørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Også kronprinsessen har den korte utgaven av kjolen med navnet «The Lydia Dress». I begynnelsen av mai var hun kledd i den romantiske blondekreasjonen under 50-årsfeiringen av sin svigerinne Louise Kathrine Dedichen.

Denne varianten har lange ermer og koster 4900 kroner i nettbutikken til by TiMo.

Tydeligvis likte Mette-Marit kjolen så godt at hun har fått spesiallaget en lang variant av samme kjole til gallaen på slottet. I likhet med Tjelta selv er hun svært glad i hvite blonder.

– Jeg har en forkjærlighet for hvite kjoler. Og blonder er noe av det vakreste jeg vet. Så jeg ville at det skulle være en del av kolleksjonen. Vi har jobbet veldig mye med å finne det rette blonde-uttrykket, fortalte Pia Tjelta til Se og Hør under lanseringen.

Se video av Pia Tjelta-visningen nederst i saken!

Får spesialsydd kjoler

Det er tydelig at Pias design har falt i smak hos kronprinsessen. Dette er nemlig den fjerde Tjelta-kjolen hun har brukt på kort tid.

Det norske kongehuset har ikke offisielle hoffleverandører, men Tjelta ser ut til å være kronprinsessens soleklare favoritt blant kjoleleverandører.

I FULL BLOMST: Kronprinsesse Mette-Marit fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp iført en Tjelta-kjole allerede dagen etter at kolleksjonen ble lansert. Det kan se ut som kronprinsessens kjole er spesiallaget til henne. Produktbildet på byTiMos nettside (til venstre) viser nemlig at kjolen egentlig har åpen rygg og kortere skjørt.  Foto: UKpress/by TiMo
I FULL BLOMST: Kronprinsesse Mette-Marit fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp iført en Tjelta-kjole allerede dagen etter at kolleksjonen ble lansert. Det kan se ut som kronprinsessens kjole er spesiallaget til henne. Produktbildet på byTiMos nettside (til venstre) viser nemlig at kjolen egentlig har åpen rygg og kortere skjørt. Foto: UKpress/by TiMo Vis mer

Gallakjolen er langt fra den eneste av Tjelta-kjolene som er spesialsydd til Mette-Marit. De kortere kjolene ser ut til å ha blitt forlenget, slik at skjørtelengden er mer passende for en kronprinsesse. Og kjolene som vanligvis har åpen rygg har blitt lukket med en knapp bak, slik at de ikke viser for mye hud.

Fire på rad

KJOLE OG FRAKK: Mette-Marit viste fram sin tredje Pia Tjelta-kjole da kronprinsesse Mary var i Norge. Den mønstrede kjolen har samme fasong som den lyseblå kjolen hun brukte i Vietnam. Foto: Anders Martinsen/Se og Hør
KJOLE OG FRAKK: Mette-Marit viste fram sin tredje Pia Tjelta-kjole da kronprinsesse Mary var i Norge. Den mønstrede kjolen har samme fasong som den lyseblå kjolen hun brukte i Vietnam. Foto: Anders Martinsen/Se og Hør Vis mer

Allerede dagen etter kjolekolleksjonen ble lansert, avslørte Seoghør.no at Mette-Marit var iført en lyseblå blomsterkjole designet av Tjelta under et besøk i Vietnam. Kreasjonen med navnet «The Lilly Dress» koster 5500 kroner.

Bare noen uker senere brukte hun altså den hvite blondekjolen i kort utgave.

Ikke lenger etter viste hun fram Tjelta-kjole nummer tre, en burgunder variant av «The Lilly Dress», under kronprinsesse Marys besøk i Kristiansand.

Kjendisstylist Jan Thomas (47) mener at Tjelta har skutt gullfuglen.

– Det er markedsføring man ikke kan sette en pris på. Pia bør hoppe naken av glede omkring i huset sitt. Det er alle designeres drøm at selveste kronprinsessen går med dine klær. Det får samme effekt som når hertuginne Kate går med et plagg: Det blir revet ut av hyllene, har Jan Thomas tidligere sagt til Se og Hør.

Det siste året har Mette-Marit fått mye skryt for å fronte norsk design. Tidligere i vår dukket hun likevel opp i fire italienske designantrekk på rad. Denne uken brøt hun luksustrenden ved å kle seg i en «billigkjole» fra H&M på galla i New York. Før hun altså dukket opp i en spesialdesignet Tjelta-kjole, kort tid etter at Seoghør.no avslørte at hun allerede har tre kreasjoner fra sin nye designerfavoritt.

LES OGSÅ: Mette-Marit fikk nye bryn og negler

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer