Her er kronprinsessens nye designkjole

Mette-Marit lignet en sommernattsdrøm på kongelig galla.

PENT PAR: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er på plass i Nederland, der kronprins Willem-Alexander skal innsettes som konge. I går hadde hans mor dronning Beatrix sin siste kveld som monark, og det norske kronprinsparet var selvfølgelig py Foto: All Over Press
PENT PAR: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er på plass i Nederland, der kronprins Willem-Alexander skal innsettes som konge. I går hadde hans mor dronning Beatrix sin siste kveld som monark, og det norske kronprinsparet var selvfølgelig py Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (39) så ut som hun var blitt inspirert av at sommeren er på vei før den kongelige gallaen på Nasjonalmuseet i Amsterdam i går kveld.

Iført en blomstermønstret pastellkjole kom hun skridende ned den røde løperen med ektemannen kronprins Haakon (39) under det som var dronning Beatrix (75) siste kveld som Nederlands monark.

I dag blir hennes sønn Willem-Alexander (46) innsatt som konge og kona Máxima (41) dronning.

Kronprinsessens blomstrende antrekk var nytt for anledningen, og kommer fra den italienske designeren Giambattista Vallis vår/sommer-kolleksjon for 2013. Kjolen ble ikke vist på catwalken, men flere varianter i samme materiale er til salgs på nettet. Blant annet selger Matchesfashion en kort variant til 15 880 kroner.

Mette-Marit velger vanligvis Valentino eller Emilio Pucci på galla, men én gang tidligere har hun vist seg i Giambattista Valli.

Det var under gallaen på Slottet i anledning kronprinsparets tiårsbryllupsdag høsten 2011. Den gang bar kronprinsessen en drapert kjole i diskret leopardmønster fra motehusets supereksklusive haute couture-kolleksjon. Prisen var på nesten 80 000 kroner!

Denne gangen har Mette-Marit gått til innkjøp av den rimeligere prêt-à-porter-kolleksjonen, som masseproduseres. Men kjolen er likevel svært kostbar.

På nettbutikker koster gallakjoler fra Giambattista Vallis prêt-à-porter-kolleksjon fra 20–50 000 kroner. Mette-Marits variant er antagelig i det øvre prissjiktet.