Her er kongens ukjente søster

Birgitta bor i Syden-leilighet på Mallorca, og elsker sigaretter, sol og alkohol.

SOLFLYKTNING: Prinsesse Birgitta lever tilbaketrukket på Mallorca. Slik så hun ut i helgen under Carl Gustafs høytidelige feiring. Foto: Stella
SOLFLYKTNING: Prinsesse Birgitta lever tilbaketrukket på Mallorca. Slik så hun ut i helgen under Carl Gustafs høytidelige feiring. Foto: Stella Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Birgitta er for mange nordmenn en helt ukjent prinsesse, selv om hun er alltid er på plass ved kongelige feiringer i Sverige.

Birgitta var også på plass under Carl Gustafs feiring av sine 40 år som monark. Prinsessen grå hår med niktotingule tupper sto imidlertid til alle kanter - og til tross for lårkort designkjole så prinsessen ut som hun akkurat hadde stått opp eller kommet rett fra nachspiel.

SKÅL: Prinsesse Birgitta feiret 70-årsdagen med sprudlende drikke i glasset. Foto: All Over
SKÅL: Prinsesse Birgitta feiret 70-årsdagen med sprudlende drikke i glasset. Foto: All Over Vis mer

Kong Carl Gustafs søster har emigrert til Spania, og bor i en leilighet på Mallorca. Der pleier hun sine to favoritthobbyer - soling og golf. Birgitta har sin egen golfturnering på øya oppkalt etter seg - Birgitta Trophy.

Årene under Spanias sol, samt sigaretter og inntak av alkohol har satt sine dype spor i prinsessens ansikt.

Glad i champagne

Birgitta er kjent for å ta seg en knert eller tre i lystig lag, og det gjorde hun også da hun feiret sin 70-årsdag med selskap i villaen på Mallorca. Hele kongefamilien var på plass for å hylle Birgitta - og som bildene viser var champagneglasset aldri langt unna.

 

 

GLAD I SØSTEREN: Kong Carl Gustaf var på plass da Birgitta feiret 70-årsdag, og han sto først i køen blant gratulantene. Foto: All Over
GLAD I SØSTEREN: Kong Carl Gustaf var på plass da Birgitta feiret 70-årsdag, og han sto først i køen blant gratulantene. Foto: All Over Vis mer

Under prinsesse Madeleine og Chris O`Neills bryllup fikk også observante TV-seere med seg at hun var noe ustø på løperen på vei inn i Slottskyrkan. Heldigvis kom søsteren prinsesse Margaretha til unnsetning, og Birgitta unngikk dermed den helt store skandalen.

Birgitta vinglet også da hun var gjest i Victoria og Daniels bryllup i 2010 - og etter at opptrinnet ble vist på direktesendt TV haglet det med kommentarer om prinsessens alkoholinntak på sosiale medier og ulike blogger.

SJANGLET: Prinsesse Birgitta var gjest i Victoria og Daniels bryllup, og da hun ganske ustø entret Storkyrkan eksploderte kommentarene på internett. Foto: All Over
SJANGLET: Prinsesse Birgitta var gjest i Victoria og Daniels bryllup, og da hun ganske ustø entret Storkyrkan eksploderte kommentarene på internett. Foto: All Over Vis mer

Gjorde som Jane Fonda

Birgitta giftet seg med seksmenningen Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen i 1961 - og da konverterte hun samtidig til katolisismen. Ekteparet bodde lenge i Tyskland, før Birgitta bestemte seg for å separeres og flytte til sol og sommer i Spania. Ekteparet er fortsatt gift på papiret, og er i dag gode venner. Sammen har de tre barn, som bor i Tyskland.

Før Birgitta emigrerte til Spania var hun en sprek og vakker prinsesse, og hun utga i 1967 en LP med treningshefte, som fikk navnet "Spenst med Birgitta".

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer