PINLIG: I Carl Gustafs årlige juletale til det svenske folket, hevdet han at jordens befolkning kommer å være tredoblet om 40 år. Dette stemmer ikke. Foto: SCANPIX
PINLIG: I Carl Gustafs årlige juletale til det svenske folket, hevdet han at jordens befolkning kommer å være tredoblet om 40 år. Dette stemmer ikke. Foto: SCANPIX Vis mer

Her er kongens pinlige regnefeil

Carl Gustaf dummet seg ut i juletalen.

Publisert
SEHER.NO: Under sin tradisjonelle juletale sa kong Carl Gustaf, som lenge har vært opptatt av miljøspørsmål, at jordens befolkning vil være tredoblet om førti år år. Dette er helt feil.  

- Jordas befolkning kommer i år 2050 til å være tre ganger så stor som den er i dag.Hvordan skal vi få mat, vann og energi til å strekke til, samtidig som vi skaper en bærekraftig utvikling som skåner miljøet?, spurte kongen.  

Det korrekte prognosen for jordens befolkning i år 2050 er på rundt 10 milliarder - og dette er ganske langt i fra kongens estimat på 21 milliarder.

Hoffet var raskt ute og erkjente Carl Gustafs bommert.

- Det korrekte svaret er at befolkningen blir tre milliarder større, og ikke tre ganger så stor, sier hoffets informasjonssjef, Nina Eldh, til Aftonbladet.


Hoffet avviser imidlertid at regnefeilen var Carl Gustafs egen.  Ifølge informasjonssjefen var kongen «feilinformert».


Noe tyder likevel på at det ikke er første gang det svenske statsoverhodet klusser det til med kulerammen. Aftonbladet skriver at Carl Gustaf strøk på sin avsluttende mattematikkeksamen i 1966.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer