DEN KONGELIGE ARVEREKKEN:  Kong Harald, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra fotografert på Bygdø kongsgård 25. august 2009. Foto: SCANPIX
DEN KONGELIGE ARVEREKKEN: Kong Harald, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra fotografert på Bygdø kongsgård 25. august 2009. Foto: SCANPIXVis mer

Her er hele arverekken!

Første offisielle bilder siden 2005...

SEHER.NO: Fredag sendte Kongehuset ut to nye bilder av den kongelige arverekken i Norge.

Bildene, som er av Kong Harald, Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra, er de første offisielle bildene tatt av de tre sammen siden 2005.

Ifølge Svein Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, er det ingen spesiell grunn til at bildene nå har blitt tatt, annet enn at Kongefamilien ønsker å vise det norske folk nye bilder.

– Dette er noe vi gjør av og til. Siden de siste offisielle bildene av kongen og de to neste i arverekken er fra 2005, synes vi det er hyggelig å vise det norske folk nye bilder, sier Gjeruldsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Arverekken til den norske tronen er fastsatt i Grunnlovens § 6, og er som følger:

1) Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon
2) Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Ingrid Alexandra
3) Prins Sverre Magnus
4) Prinsesse Märtha Louise
5) Maud Angelica Behn
6) Leah Isadora Behn
7) Emma Tallulah Behn


De to nye bildene er tatt på Bygdø Kongsgård 25. august i år. Ingrid Alexandra, som er født 21. januar 2004, er nå blitt fem år gammel.

Kronprinsparet avsluttet nylig deres rundreise i Rogaland.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Mette-Marit tatt av vinden!