Her er dronning Sonjas egne bilder

- Jeg tror folk kommer til å bli meget forbauset når de ser denne utstillingen, sier kunstner om dronning Sonjas verk.

KJØDELIG KVALITET: - Bildet må sies å inneha en viss kjødelig kvalitet, sier kunstkritiker Erlend Hammer om dette bildet. Foto: Stella Pictures
KJØDELIG KVALITET: - Bildet må sies å inneha en viss kjødelig kvalitet, sier kunstkritiker Erlend Hammer om dette bildet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dronning Sonja er blitt 74 år, og nå debuterer hun som kunstner. Den kunstinteresserte dronningen stiller ut sine egne grafiske trykk i Helsingborg i Sverige.

- Dette er fantastisk flotte bilder, sier billedkunstner Kjell Nupen til Dagbladet, om bildene til hobbyfotografen Sonja.

Nupen, som er en av Norges mest kjente billedkunstnere, har samarbeidet med billedkunstner Ørnulf Opdahl og dronningen om utstillingen. Dronning Sonja bidrar med åtte bilder til utstillingen «Tre reiser. Tre landskap».

Dronningens grafiske trykk er basert på bilder hun selv tok under en reise til Svalbard i 2006.

- Jeg har hatt gleden og æren av å jobbe med dronningen i mange år. Jeg er imponert over kjærligheten og innfallsvinkelen hennes til kunst, både med tanke på hennes interesse og hennes egne verk. Jeg tror folk kommer til å bli meget forbauset når de ser denne utstillingen, sier Nupen til Dagbladet.

- Jeg vil si at bildene, spesielt det nederste, må sies å inneha en viss kjødelig kvalitet som får meg til å tenke for eksempel den tyske kunstneren Wolfgang Tillmans, sier kunstkritiker Erlend Hammer.

«Kjødelig» er det som har med kjødet - menneskets biologi - å gjøre, som i «kjødelig opphav» (biologisk slektskap) og «kjødets lyst» (begjær).

Kunstverkene fra «Tre reiser. Tre landskap» er allerede utsolgt. Overskuddet går inn i fondet til Dronning Sonjas kunstnerstipend. Bildene fra utstillingen skal ha blitt solgt for til sammen 6 250 000 kroner.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dronning Sonja ble tatt av vinden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer