TRER INN I DE VOKSNES REKKER: Det har lenge vært knyttet stor spenning til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon - som vil foregå i Slottskapellet lørdag 31. august. Nå er endelig gjestelisten klar. Her er Ingrid Alexandra og foreldrene på Skaugum på nasjonaldagen i år. Foto: NTB Scanpix
TRER INN I DE VOKSNES REKKER: Det har lenge vært knyttet stor spenning til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon - som vil foregå i Slottskapellet lørdag 31. august. Nå er endelig gjestelisten klar. Her er Ingrid Alexandra og foreldrene på Skaugum på nasjonaldagen i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon:

Her er den eksklusive gjestelisten

Kongelige høyheter fra inn- og utland er ventet til Oslo denne helgen.

Publisert

I januar offentliggjorde kongehuset at kronprinsparets eldste barn, prinsesse Ingrid Alexandra (15) skal konfirmere seg i Slottskapellet lørdag 31. august.

Den kommende dronningen har den siste tiden gått gjennom et konfirmasjonsopplegg i regi av Asker menighet, under ledelse av prost Tor Øystein Vaaland.

Nå er det altså bare dager igjen til den store dagen finner sted i det tradisjonsrike kapellet på det kongelige slott - hvor både Ingrid Alexandras far, kronprins Haakon (46), og tante Märtha Louise (47) har blitt konfirmert før henne.

AVSLAPPENDE: Kronprins-familien koser seg på badeferie ved vannkanten i Ibiza. Foto: NTB Scanpix/Splash Vis mer

Den unge tronarvingen skal konfirmeres alene - slik tradisjonen er for norske tronarvinger - og seremonien vil bli forrettet av Oslos biskop Kari Veiteberg og biskop Helga Haugland Byfuglien.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke rojale ansikter som vil bli å se i anledning Ingrid Alexandras store dag. Det er allerede bekreftet at Sveriges kronprinsesse Victoria (42) vil komme i konfirmasjonen. Hun er prinsessens fadder og dermed også en selvskreven gjest i kapellet - hvor Ingrid Alexandra også ble døpt i 2004.

En rekke prominente gjester er invitert til konfirmasjonen - og nå er endelig den offisielle gjestelisten fra Slottet offentliggjort.

DÅP: Da prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt i Slottskapellet i 2004, var kronprinsesse Victoria en selvskreven gjest. Nå er gjestelisten til konfirmasjonen klar. Foto: NTB Scanpix
DÅP: Da prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt i Slottskapellet i 2004, var kronprinsesse Victoria en selvskreven gjest. Nå er gjestelisten til konfirmasjonen klar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En rekke kongelige navn

På listen finner man en rekke eksklusive navn, deriblant prinsesse Astrid (87), kronprinsesse Mary (47) og prins Christian (13).

Dette avslører kongehuset selv på sin nettside torsdag.

Her er hele den eksklusive gjestelisten:

Den kongelige familie

Øvrige faddere

KOMMER IKKE: Mens prinsesse Märtha Louise og barna hennes skal delta i konfirmasjonen lørdag, så står hverken eksmannen Ari Behn eller hennes nye kjæreste Durek Verrett på gjestelisten. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE: Mens prinsesse Märtha Louise og barna hennes skal delta i konfirmasjonen lørdag, så står hverken eksmannen Ari Behn eller hennes nye kjæreste Durek Verrett på gjestelisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Øvrige kongelige

Det offisielle Norge

Det diplomatiske korps

PÅ GJESTELISTA: Fra Danmark kommer kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian som gjester til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Foto: NTB Scanpix
PÅ GJESTELISTA: Fra Danmark kommer kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian som gjester til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kirken og andre trossamfunn

Organisasjoner

INVITERT: Mette-Marits mor og prinsesse Ingrid Alexandras mormor, Marit Tjessem, er en selvskreven gjest når 15-åringen konfirmeres. Foto: NTB Scanpix
INVITERT: Mette-Marits mor og prinsesse Ingrid Alexandras mormor, Marit Tjessem, er en selvskreven gjest når 15-åringen konfirmeres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familie

Ikke invitert

Allerede før gjestelisten ble sluppet, var det forventet at blant andre Ingrid Alexandras faddere, kong Felipe av Spania (51), kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik av Danmark (51) ville bli å se i seremonien. Det samme gjelder prinsesse Märtha Louise (47) og prinsessens mormor, Marit Tjessem (81).

Märtha Louise kommer sammen med sine tre døtre Maud Angelica (16), Leah Isadora (14) og Emma Tallulah (10) til niesens konfirmasjon, og mange har nok vært spente på om hennes nye kjæreste, den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44), også ville bli invitert til den store dagen.

IKKE INVITERT: Ari Behn blir ikke å se i prinsessens konfirmasjon. Foto: NTB Scanpix
IKKE INVITERT: Ari Behn blir ikke å se i prinsessens konfirmasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, uttalte tidligere denne uken at hun ikke ville bli overrasket hvis Verrett sto på gjestelista.

- Han har vært invitert til både 17. mai-lunsj på slottet, og familieferie på Mågerø - så det er liten tvil om at han er inne i varmen hos familien.

- Jeg vet heller ikke om Ari Behn er invitert, da gjestelista ikke er offentliggjort ennå, men han har jo vært en del av prinsessens liv siden hun kom til verden, så det ville ikke vært unaturlig, uttalte Vagle før navnene var offentliggjort.

Men heller ikke Märtha Louises eksmann står oppført som gjest på listen.

Det er ventet at konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet vil begynne klokken 12.00.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Vis mer

Byttet skole

Ingrid Alexandra er altså på full fart inn i de voksnes rekker. Prinsessen går nå siste året på ungdomsskolen, og i mai ble det kjent at prinsessen skal fullføre det siste året av grunnskolen på Uranienborg skole i Oslo.

Her startet hun nylig i 10. klasse, etter å ha gått de siste årene på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua. Før det var 15-åringen elev ved Jansløkka skole i Asker.

Enn så lenge lever prinsessen et liv tilnærmet likt ungdommer flest. Skolearbeid står i fokus, og på fritiden liker hun å stå på ski og driver med kickboksing. Hun deler også resten av familiens glede over vannsport.

Det er likevel ikke til å komme unna at det hviler et enormt ansvar på de unge skuldrene, en forpliktelse hun ikke kan dele med sine venner og klassekamerater. Hun er nummer to i arverekken til den norske tronen etter sin far kronprins Haakon - og en dag skal hun bli landets kronprinsesse og deretter monark. Hun får stadig flere offisielle oppdrag og skal for lengst ha begynt i dronninglære.

LES OGSÅ: Detaljen som vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer