STOLTE FORELDRE: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik strålte med sin nye datter. Foto: Stella Pictures
STOLTE FORELDRE: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik strålte med sin nye datter. Foto: Stella PicturesVis mer

Her er Danmarks prinsesse

Det danske kronprinsparet strålte da de fikk datteren hjem. Norges fremste kongeekspert tror hun skal hete Ingrid!

SE VIDEO: Her er Danmarks nye prinsesse


SEHER.NO: Blir det prinsesse Ingrid? Navnet er perfekt på mange måter...


I går kunne det danske Kronprinsparet endelig ta med seg sin nyfødte datter hjem fra sykehuset. Det blide danske kronprinsparet tok seg god tid til å vise frem sin yndige datter, og til å hilse de mange fremmøtte!


Den lille prinsessen kom til verden lørdag ettermiddag, og ifølge Berlingske Tidene veide den nyfødte 3350 gram og var 50 cm lang. Dronning Margrethe som selv fikk to sønner skal ha vært svært glad for å få ei lita tulle i familien - ifølge Se og Hørs kongereporter, Kjell Arne Totland.


- Kronprins Frederik sa like etter fødselen at hans mor, Dronningen, hadde vært "helt ellevill" da han ringte og fortalte henne at Mary hadde født en liten jente... Og for dronning Margrethe er det nok en helt spesiell glede at det denne gang ble en prinsesse - den første født i Danmark siden 1946.


Det er ingen hemmelighet at dronning Margrethe som ung ønsket seg en datter, men at hun ikke kunne få flere barn etter prins Joachim. Hennes tre første barnebarn har vært gutter. Nå har hun endelig fått en liten pike hun kan tegne kjoler og smykker til...


Kronprinsesse Mary (35) var slående vakker som alltid, da hun og ektemannen kronprins Frederik stilte opp til fotografering utenfor sykehuset i dag.


Lille Christian (18 mnd) var ikke med på sykehuset for å hente lillesøsteren sin, men ifølge de nybakte foreldrene har han tatt imot den nyfødte med åpne armer.


- Han var vist stor interesse for henne. Han har også forsøkt å kose med han. Det har heldigvis gått bra i starten, sa de til Ekstra Bladet før de forlot sykehuset.


Den lille prinsessen blir foreløpig bare kalt "baby" og "lillepigen". Kronprinsparet har nemlig ikke bestemt noe navn helt ennå...


- Vi har tenkt nøye gjennom det, men det er ennå ikke bestemt, sa Kronprinsessen ifølge Ekstra Bladet.


Da det norske kronprinsparet dro fra sykehuset med Ingrid Alexandra skjedde det i all hemmelighet og ut bakveien. Også prins Sverre ble smuglet hjem. Men Frederik og Mary ville gjerne la folket ta del i den store begivenheten!


Nå raser allerede navnedebatten i Danmark, og kongereporter Kjell Arne har tro på at den lille får denne flotte navnerekken:


- Navnet på den lille prinsessen vil vi tradisjonen tro ikke få vite før ved døpefonten om en måned eller to... Men danske kongebarn får tradisjonelt fire navn. Kanskje dronning Margrethe får oppleve gleden over at den lille oppkalles etter henne?


Kronprins Frederik forgudet også sin mormor, avdøde enkedronning Ingrid. Kronprinsesse Mary vil nok også gjerne minnes sin mor, Henrietta Donaldson, som døde så altfor tidlig. Marys mellomnavn er Elisabeth... Skal vi tippe Ingrid Margrethe Henrietta Elisabeth? Eller en annen kombinasjon av disse navnene... Louise kan også være være et aktuelt navn - både som hovednavn eller som ett av de andre navnene i rekken...


Se videoen fra den store dagen her.


LES MER OM PRINSESSEFØDSELEN I SE OG HØR I DAG!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.