Kongeparets 80-årsfeiring:

Her «dabber» Sverre Magnus (11) på slottsbalkongen

- Det er lett å se at han er trygg på seg selv, sier Se og Hørs hoffreporter. 

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I går ble kong Harald og dronning Sonjas felles 80-årsfeiring sparket i gang med bursdagssang, taler og gallamiddag på Slottet.

Mens mange ble forvirret av at et «ukjent» par stod på slottsbalkongen, la andre blikket et helt annet sted.

Mens resten av kongefamilien, både norske og utenlandske, vinket pent til de flere tusen oppmøtte, valgte prins Sverre Magnus (11) en litt annen stil.

11-åringen benyttet nemlig muligheten til å gjøre noen ablegøyer.

Skøyerprinsen lagde flere grimaser og viste fredstegn med fingrene, men mest oppmerksomhet fikk han nok da han gjorde en såkalt «dab».

  • Se video øverst i saken!

«Dab» eller «dabbing» er en slags dansebevegelse som kommer fra hip-hop, der man gjentatte ganger dypper hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden.

Dansebevegelsen ble for alvor et fenomen i sosiale medier i 2015, der flere begynte å legge ut videoer der de utførte en «dab».

Videosnutten av Sverre Magnus' lille danseopptreden har allerede blitt delt av flere på Twitter, der han blant annet blir kalt «helt konge»

- HURRA!: Flere tusen var samlet på Slottsplassen under feiringen av kongeparets 80-årsdager. Her synger publikum og Garden bursdagssangen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Trygg på seg selv

Se og Hørs hoffreporter, Anders Stavseng, sier at dette ikke er første gang sønnen til kronprins Haakon (43) og kronprinsesse Mette-Marit (43) stjeler oppmerksomheten.

- Prins Sverre Magnus har som regel alltid gjort små skøyerstreker når han har vært sammen med kongefamilien. Det er lett å se at prinsen er trygg på seg selv og har et godt forhold til sine søsken og kusiner, sier han til Dagbladet.

IKKE REDD FOR Å VÆRE SEG SELV: En trøtt Sverre Magnus 17. mai i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IKKE REDD FOR Å VÆRE SEG SELV: En trøtt Sverre Magnus 17. mai i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Han har tidligere bevist at offisielle oppdrag kanskje kan bli litt langtekkelige til tider, og har både gjespet og lagd grimaser for fotografene.

Stavseng mener imidlertid at det ikke gjør noe at prinsen viser at han har en humoristisk sans.

- Han har tydeligvis arvet sin bestefars gode humør. Magnus – som han kalles innad i familien – har også vokst mye det siste året, og fremstår nå som mer voksen, spesielt når han er iført dress og slips, mener han.

Cruise i regnet

I dag fortsetter den to dager lange feiringen av kongeparet. I dag skal jubilantene og sine kongelige gjester på tur med Kongeskipet Norge for å spise lunsj, før det er klart for festmiddag og fyrverkeri ved operaen på kvelden.

Gjestene drar ut til Kongeskipet fra Honnørbrygga nedenfor Rådhuset. De danske gjestene reiser over fra Kongeskipet Dannebrog, som ligger til kai under Akershus festning.

Videre drar de kongelige hjem for å få på seg finstasen. Som en del av feiringen inviterer regjerningen til fest på Operaen på kvelden med 300 inviterte gjester fra inn- og utland.

TALER: Kong Harald taler under gallamiddagen på slottet i anledning feiringen av kongeparets 80-årsdager. Video: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Se hvem som glitret mest på Slottet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer