BRØT TRADISJON: Da Sofia Hellqvist ble invitert i prinsesse Leonores dåp 8. juni i Stockholm skjønte svenskene at det snart blir bryllup mellom henne og Carl Philip.  Foto: Stella Pictures
BRØT TRADISJON: Da Sofia Hellqvist ble invitert i prinsesse Leonores dåp 8. juni i Stockholm skjønte svenskene at det snart blir bryllup mellom henne og Carl Philip. Foto: Stella PicturesVis mer

Her brøt de all kongelig tradisjon

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvists oppførsel avslørte at en forlovelse var nær.

SEOGHØR.NO: Fredag kunne den svenske avisen Expressen melde at prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia Hellqvist skulle gifte seg. Det svenske hoffet innkalt til pressekonferanse fredag ettermiddag hvor det nyforlovede paret fortalte pressen om forlovelsen.

Paret har vært sammen i mange år, og nyheten kommer ikke som en bombe. Særlig ikke etter at prinsesse Madeleines datter Leonore ble døpt 8. juni. Sofia var nemlig invitert i dåpen - noe som bryter med kongelig tradisjon. Mange tok dette som et tydelig tegn på at det gikk mot nok et bryllup i den svenske kongefamilien.

- Carl Philip er nok det mest ydmyke mennesket jeg noen sinne har møtt, og det var et av de trekkene som jeg falt for først. Han er veldig varm, sa Sofia under pressekonferansen.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg hadde kanskje på følelsen av at det ville skje snart, men at det skulle skje i dag tidlig var litt av et fantastisk sjokk. Jeg trodde jeg hadde skarpsyn og visste hva du holdt på med, men nei, det jeg hadde ingen aning, sier Sofia.

LES ALT OM FORLOVELSEN HER

Sofia og Carl Philip har vært kjærester siden 2010, og flyttet sammen allerede året etterpå. Vakre Sofia er for lengst tatt inn i varmen i kongefamilien, noe invitasjonen til dåpen var et soleklart bevis på.

- Dersom man ser tilbake i historien går dette helt imot tradisjonen. Prins Daniel fikk aldri være med i offisiell sammenheng før han og Victoria forlovet seg, og det fikk heller ikke dronning Silvia. Og før prinsesse Lillian giftet seg med prins Bertil (i 1976, journ. anm.) eksisterte hun i prinsippet ikke, sier historiker Herman Lindqvist til Aftonbladet.

Det svenske kongehuset har de siste årene stadig oftere inkludert den tidligere reality-stjernen og glamourmodellen Sofia Hellqvist til kongelige tilsteldninger, og flere spekulerer nå i om dette er et ledd i «prinsesse-etikette-utdannelsen» før en forlovelse blir annonsert.

LES OGSÅ: - Sofia og Carl Philip gifter seg