Prins Harry og Meghan Markle

Her blir Harry og Meghan avslørt av kroppsspråket

- Han trøster henne.

TAR SEG TIL HÅRET: Meghan Markle blir stadig observert mens hun tar seg i håret. Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindeth har en forklaring på hvorfor. Foto: NTB Scanpix.
TAR SEG TIL HÅRET: Meghan Markle blir stadig observert mens hun tar seg i håret. Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindeth har en forklaring på hvorfor. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Verdens øyne har de siste ukene vært på prins Harry (33) og hans forlovede, Meghan Markle (36).

Til tross for at den amerikanske skuespilleren gjennom sin rolle i tv-serien «Suits» er godt kjent med et mediesirkus og det å bevege seg foran linsene, er det liten tvil om at medietrykket gradvis har økt for 36-åringen etter at hun ble kjent som Harrys kjæreste.

Siden paret for første gang møtte pressen etter at forlovelsen ble annonsert, har pressen fulgt Meghan Markles med argusøyne, og flere medier har omtalt amerikanerens kroppsspråk.

Bakgrunnen er nemlig at prins Harrys kommende kone ofte er fotografert mens hun tar seg til håret i offisielle sammenhenger sammen med prinsen.

- Sjenert

Den norske kroppsspråkseksperten Live Bressendorf Lindseth har arbeidet med kroppsspråk i over 30 år og har skrevet flere bøker på temaet. Hun mener Meghans berøring av håret skyldes at situasjonen oppleves vanskelig for den amerikanske skuespilleren.

- Jeg tenker at hun er sjenert, og at situasjonen oppleves som litt beklemmende, sier Lindseth til Se og Hør.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

- Hun har vært, og er for så vidt fortsatt, en kjent person fordi hun har vært med i en tv-serie. Men det å bli en del av det engelske kongehuset, er noe ganske annet enn å være en alminnelig kjendis. Det er et helt annet sett av forventninger som hun nå vil bli møtt med som representant for det engelske kongehuset, som hun egentlig ikke er oppdratt til å takle. Det er jo et ganske konservativt kongehus, forklarer hun.

Lindseth tror Markle velger å ligge lavt i terrenget i og med at hun er ny i rollen, noe hun tenker er en klok strategi som nytt medlem av den britiske kongefamilien.

- Jeg tenker at hun antakelig føler at «her er det greit å ligge litt lavt», og observere og heller lære, framfor å gå hardt ut å risikere å dumme seg ut. Og det er jo en klok strategi, tenker jeg.

- Virker beroligende

Det britiske kongehuset er av det tradisjonelle og kanskje noe konservative slaget, og det er ikke ofte man ser de kongelige parene berøre hverandre fysisk.

Til tross for dette har observante øyne kanskje fått med seg at prins Harry og Markle ofte holder hender når de har vist deg offentlig. Linsdeth er blant disse, og tenker at denne gesten har to forklaringer: Både forelskelse og trøst.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Det ene er at de er forelsket i hverandre og syntes den fysiske kontakten er god å ha nettopp av den grunn. Samtidig virker også fysisk kontakt beroligende.

Lindseth forklarer at denne type berøring frigjør hormonet oksytocin, som virker beroligende. Det er den samme grunnen til at man klapper og stryker på gråtende barn, legger hun til.

- Hvis Meghan, som ikke har den erfaringen som Harry, kjenner litt på stress, tenker jeg at han trøster henne. Harry er jo tross alt er oppdratt til dette. Det er jo derfor hun tar seg til håret også, det er jo en form for nervøsitet.

Lindseth hadde også lagt merke til en annen detalj fra det nyforlovede parets første intervju sammen. I BBC-intervjuet holdt nemlig Markle Harrys hånd med begge sine hender.

- Da tenkte jeg at det var godt for henne å ha noe å holde i, at hun tenkte «dette er skummelt». Og det tror jeg nok det er, det er nok godt utenfor komfortsonen hennes, avslutter hun.

LES OGSÅ: Skandaleprinsen raser etter kutt i lønna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer