I SORG: Prinsesse Beatrix, Prinsesse Mabel, Grevinne Luana, Grevinne Zaria, kong Willem-Alexander og dronning Maxima var blant familiemedlemmene som sørget fredag ettermiddag. I bakgrunnen skimtes en sorgtung kong Harald. Foto: Stella Pictures
I SORG: Prinsesse Beatrix, Prinsesse Mabel, Grevinne Luana, Grevinne Zaria, kong Willem-Alexander og dronning Maxima var blant familiemedlemmene som sørget fredag ettermiddag. I bakgrunnen skimtes en sorgtung kong Harald. Foto: Stella PicturesVis mer

Her bisettes prins Friso

De aller nærmeste tok farvel fredag.

SEOGHØR.NO: Mandag kom nyheten om at nederlandske prins Johan Friso hadde gått bort.

Prinsen hadde ligget i koma i London i 18 måneder, etter at han ble tatt av snøskred i Lech i Østerrike.

Fredag ettermiddag ble Friso bisatt i en privat seremoni i Lage Vuursche. Prinsen ble gravlagt på kirkegården Stulpkerk.

I begravelsen var også Dronning Beatrix, som tidligere i år abdiserte og ga tronen videre til sønnen William-Alexander. Både den nye kongen og dronning Maxima var til stede i begravelsen.

Prinsen ble dermed ikke gravlagt på den nederlanske kongefamiliens gravplass Nieuwe Kerk i Delft, som huser 46 av kongefamiliens avdøde medlemmer, eller Oude Kerk hvor han og prinsesse Mabel (45) giftet seg i 2004.

Det er bare de aller nærmeste som deltar under den private seremonien, men blant gjestene er norske kong Harald, som var Frisos gudfar.

LES OGSÅ: Gravlegges ikke blant de kongelige