Her ankommer dronningen - uten giftering!

Dette bildet vekker stor oppsikt i Sverige.

KOM UTEN RING: Dronning Silvia kom uten gifteringen da kongeparet viste seg i svenske Nykvarn. Da ryktene begynte å gå, tok hun på seg en helt vanlig ring og lot som ingenting. Foto: SCANPIX SWEDEN
KOM UTEN RING: Dronning Silvia kom uten gifteringen da kongeparet viste seg i svenske Nykvarn. Da ryktene begynte å gå, tok hun på seg en helt vanlig ring og lot som ingenting. Foto: SCANPIX SWEDEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Undrende noterte de fremmøtte i Nykvarn først den tomme venstrehånden når det svenske kongeparet for første gang viste seg sammen etter de seneste skandaleskriveriene.

Men da det gikk opp for dronningen at folk hadde lagt merke til at den ikke var der, satte hun en annen ring på den tomme ringefingeren, skriver Aftonbladet.

Ifølge øyenvitner på stedet var stemningen mellom kongen og dronningen en anelse anstrengt under besøket i Nykvarn kommune i Stockholm. Men selv om spekulasjonene går etter at ringen var borte, mener hoffet at det var en annen forklaringen til at Silvia hadde tatt av seg ringen.

- Dette er litt privat, men hun har klemt fingeren sin, sier informasjonssekretær Marianne Bonbeck til den svenske avisen.

Ifølge Bonbeck var fingeren hennes så opphovnet at vielsesringen rett og slett ikke fikk plass...

TTs politiske reporter Owe Nilsson startet spekulasjonene ved å twitre følgende onsdag:
 
«TTs videoreporter påstår at Silvia ikke bar vielsesring under besøket i Nykvarn. Hvor skal dette ende?»

Da Silvia og Carl Gustaf en time senere tar seg tid til å høre på barnas konsert i Lillhagaskolan, ler de varmere mot hverandre - mens en ring plutselig har dukket opp på venstre ringefinger. Problemet var bare at det var en helt vanlig ring.

Til Aftonbladet bekrefter hoffet at dronningen flyttet en ring fra høyre hånd til vielsesfingeren. Den ringen var nemlig større enn vielsesringen, ifølge Marianne Bonbeck.
 
- Da dette kom opp i mediene tok hun på seg ringen slik at det ikke skulle bli en greie ut av det, sier hun.

En rekke fremtredende politiske kommentatorer i Sverige mener nå at kong Carl Gustaf har gått for langt. Da debattprogrammet «Aktuelt» gikk på lufta på SVT onsdag kveld, ble spørsmålet reist om kongen nå bør abdisere. Aller lengst gikk Karl Gösta Bergström, skriver Dagbladet.

- Mistanken om at vår stabssjef opptrer i miljøer der han risikerer utpressing er tilstrekkelig til virkelig å stille spørsmål om han er egnet til dette embetet, sa han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Unnskyld, Carl Gustaf!  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer