Dronning Elizabeth:

- Hennes tid kan være over

Dronning Elizabeth trakk seg tilbake for flere uker siden. Nå mener ekspert at hun kanskje aldri vil møte folket igjen.

VANSKELIG TID: Dronning Elizabeth har sittet på tronen i over 68 år. Slik preges hun av coronakrisen. Her avbildet sammen med hertuginne Kate og barnebarnet prins William. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Dronning Elizabeth har sittet på tronen i over 68 år. Slik preges hun av coronakrisen. Her avbildet sammen med hertuginne Kate og barnebarnet prins William. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Allerede i midten av mars ble det kjent at dronning Elizabeth (94) hadde forlatt Buckingham Palace i London for å tilbringe tid på Windsor Castle som følge av den pågående coronapandemien.

Sammen med ektemannen, prins Philip (98), har hun den siste tiden levd et svært tilbaketrukket liv, sett bort fra den historiske talen hun holdt til folket i april.

Først ble det hevdet at dronningen skulle returnere til London etter påske, men nå kan det se ut til at det tar flere måneder før hun kommer hjem.

Usikker fremtid

I denne spesielle tiden har nemlig alle oppdrag på 94-åringens offisielle program blitt fjernet, og det kan nå se ut til at hun går gjennom sin lengste pause noensinne etter at hun overtok tronen for over 68 år siden.

Hoffeksperten Andrew Morton, som blant annet har skrevet bok om avdøde prinsesse Diana, tviler på om dronningen faktisk kommer tilbake igjen for fullt i jobben - noen gang.

Morton mener nemlig at selv om dronningen er glad i å treffe det britiske folket, er det for risikabelt med tanke på alderen hennes, skriver The Sun. Hun har som nevnt sittet på tronen i snart syv tiår, men ifølge den britiske tabloidavisen kan dronningens tid på tronen nå gå mot slutten - eller i verste fall være over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.