ARVESTRID: Etter at Marit Tjessems ektemann Rolf Berntsen døde, har hun vært i en konstant krangel med Bertsens sønner. Foto: SCANPIX
ARVESTRID: Etter at Marit Tjessems ektemann Rolf Berntsen døde, har hun vært i en konstant krangel med Bertsens sønner. Foto: SCANPIXVis mer

Henla saken mot Mette-Marits mor

Ble ikke engang etterforsket.

SEHER.NO: I juli ble det kjent at den bitre arvestriden mellom Marit Tjessem (71) og stesønnene hadde endt med at Mette-Marits mor ble anmeldt for underslag av kunstmalerier. Nå er imidlertid underslagsanmeldelsen henlagt.

- Påtalemyndigheten har henlagt saken av prosessøkonomiske hensyn uten at den er etterforsket nærmere, sier politibetjent Loyd Larsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til VG.

Den betente arvestriden som startet etter at Marit Tjessems ektemann Rolf Berntsen gikk bort, har flere ganger havnet i media.

Tidligere fikk en hyttestrid mellom Tjessem og Bertsens sønner, Trond Berntsen (49) og Nils Otto Bjørhovde (44), en fredelig utgang etter at de ble enige om et forlik om familiehytta på Søgne i Vest-Agder.

Men så valgte sønnene å politianmelde sin egen stemor, og beskyldte henne for underslag av seks kunstgjenstander fra boet.

- Jeg kan bekrefte at min bror og jeg har politianmeldt Marit Tjessem for underslag av kunstmalerier. Vi har gjennom vår egen advokat henvendt oss til Tjessems advokat for å få utlevert kunsten som tilhører boet. Det er svært beklagelig at vi må gå til dette alvorlige skritt, sa Trond Berntsen til Se og Hør, som først skrev om saken.

Marit Tjessems advokat, Bjørn Hübert Senum, har hele tiden hevdet at hun er eier av de omtalte bildene.

- Tre av disse bildene har Marit Tjessem selv fått som gave, og det siste tok hun med seg inn i ekteskapet med Rolf Berntsen.

- Den 2. juli sendte bobestyrer ut melding til partene om at bildene var forsvarlig oppbevart hos Marit Tjessem. I denne saken er det kun bobestyrer som kunne ha gått til en eventuell anmeldelse, noe han ikke har funnet noen grunn til, har Senum tidligere uttalt til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Ups, hva skjedde her Charles?

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.