<strong>GULLGRAVER?:</strong> Hertugparet av Sussex kunne nylig melde om opprettelsen av en ny stiftelse. Det bestemte nettroll seg for å gjøre noe med, og nå har paret blitt offer for en nokså frekk spøk. Foto: NTB scanpix
GULLGRAVER?: Hertugparet av Sussex kunne nylig melde om opprettelsen av en ny stiftelse. Det bestemte nettroll seg for å gjøre noe med, og nå har paret blitt offer for en nokså frekk spøk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Hengt ut som «gold digger»

Menneskene bak stuntet hadde tydelige intensjoner.

Publisert

Titlene og apanasjen er nå borte for hertugparet av Sussex, som i slutten av mars offisielt trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter. De kan ikke lenger bruke varemerket «Sussex Royal» fordi de ikke lenger skal forbindes med seniormedlemmene av det britiske kongehuset.

Beslutningen sørget for mye bråk, og både internt i Buckingham Palace og eksternt ble det diskutert hvordan overgangen skulle gjøres. Hva hertugparet skulle bruke tiden på har vært et av de store mysteriene. Det kunne de derimot avsløre nylig.

I starten av april ble det kjent at de hadde levert inn papirer for å opprette en ny stiftelse, «Archewell». Til britisk presse har hertugparet uttalt at de ønsker at stiftelsen skal bidra til å «gjøre noe med mening, noe som betyr noe».

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Frekke troll

Det har derimot ikke gått så sømløst for seg som de kanskje hadde håpet. Flere medier, deriblant International Business Times og Page Six, melder nemlig om at frekke nettroll har gjort endringer på stiftelsenes nettside. Dersom man forsøkte å komme inn på nettsida, ble man i stedet sendt rett til Kanye Wests musikkvideo for låten «Gold Digger».

For dem som kjenner låten, er det åpenbart hva de teknologisk kyndige nettrollene ønsket å formidle - at hertuginne Meghan giftet seg med prins Harry bare på grunn av statusen hans.

<strong>KJENNINGER:</strong> Prins Harry har faktisk møtt Kanye West. Han var tydelig fascinert av rapperens briller da de møttes i London i 2007. P. Diddy var også til stede. Foto: NTB scanpix
KJENNINGER: Prins Harry har faktisk møtt Kanye West. Han var tydelig fascinert av rapperens briller da de møttes i London i 2007. P. Diddy var også til stede. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun var på ingen måte fattig, med en rolle i en av verdens mest populære serier, men å gifte seg med en britisk prins må kunne sies å toppe det meste.

Det er ikke kjent hva som har skjedd, og hertugparet har ikke uttalt seg om saken. Flere medier skriver at det er to mulige svar på hvordan dette skjedde.

Enten så rakk ikke hertugparet å registrere domenet, slik at det var tilgjengelig for andre - og dermed ble en enkel måte å utføre morsomheten på. En annen er at noen faktisk har hacket seg inn og endret landingssiden. Det er derimot ingen som har tatt på seg ansvaret for det.

Musikkvideo-stuntet ble i hvert fall raskt plukket opp av Twitter-brukere, som var raskt ute med å harselere med faktumet. Det blir også påpekt at Kanye West faktisk var offer for et lignende stunt i 2015, da folk som prøvde å gå inn på nettsida loser.com ble sendt til rapperens Wikipedia-side.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Navneinspirasjon

Det var altså nokså nylig at det ble kjent at paret skulle opprette stiftelsen. Stiftelsens navn, Archewell, høres kjent ut. Og det er det, også. Meghan og Harrys sønn heter nemlig Archie, og duoen har i en uttalelse gjengitt av People forklart bakgrunnen for hvorfor stiftelsen heter nettopp det.

«Før SussexRoyal kom ideen om «arche», det greske ordet som betyr «kilde til handling». Vi koblet dette konseptet til den veldedige organisasjonen vi håpet å bygge en dag, og det ble inspirasjonen for navnet til sønnen vår. Å gjøre noe av mening. Archewell er et navn som kombinerer et antikt ord for styrke og handling, og en som fremkaller de dype ressursene vi må trekke frem», het det i Harry og Meghans uttalelse.

Duoen har tidligere fremmet sine veldedige engasjementer gjennom Instagram-brukeren SussexRoyal, men denne er ikke lenger i bruk nå som familien har startet sitt nye liv.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Archewell er imidlertid ikke lansert ennå, mye på grunn av den pågående coronapandemien - som rammer flere land hardt om dagen.

Hertugparet påpekte at deres fokus nå er å støtte de tiltakene som blir gjort for å takle pandemien, men at de deler informasjon om stiftelsen i og med at nyheten allerede er kjent.

Ifølge papirer The Telegraph har fått innsyn i har Harry og Meghan også søkt om at navnet på deres nye stiftelse skal varemerkebeskyttes, så det ikke kan brukes til andre formål.

LES OGSÅ: - Lagt på meg 13 kilo på ett år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer