Henges ut som «luksusdyr»

Årsregnskapet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark vekker oppsikt.

BADER I LUKSUS: Danmarks kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har tre ganger så mange tjenere som britiske prins Harry, prins William og hertuginne Catherine til sammen. Paret henges nå ut som luksusdyr - men i det minste har de fire barn å holde s Foto: AP
BADER I LUKSUS: Danmarks kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har tre ganger så mange tjenere som britiske prins Harry, prins William og hertuginne Catherine til sammen. Paret henges nå ut som luksusdyr - men i det minste har de fire barn å holde s Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: De skal arve et av verdens minste monarkier. Men på hjemmebane har Danmarks kronprins Frederik (44) og kronprinsesse Mary (40) tre ganger så mange tjenere som Storbritannias prins Harry (28), prins William (30) og hertuginne Kate (30) til sammen.

Det skriver avisa EkstraBladet under tittelen «De er luksusdyr» på sin nettside.

Når Mary og Frederik trår over dørstokken hjemme på Amalienborg slott i København venter en hærskare med tjenere. Kronprinsparet har ifølge deres senest regnskap 26 tjenere på lønningslisten. Til sammenligning har Kate, William og hans lillebror Harry ni tjenere de deler seg imellom.

Selv ikke prins Charles kan måle seg med danskene. Han og hertuginne Camilla har åtte tjenere hjemme i Clarence House.

Får kritikk.
Fredrik og Mary brukte over 12 millioner kroner på varer og tjenesteytelser i 2011 – og det er ny rekord. 3,5 millioner gikk til hoffets drift – og drøye 7,5 millioner til innkjøp.

Ifølge Ekstra Bladet, som kritiserer forbruket, lever kronprins Frederik over evne. Totalregnskapet gikk med over 1,1 millioner i underskudd i fjor.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Frederik hermer etter Haakon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer