Kongehuset:

«Hemmelighetene» på Slottet

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

SKÅL: Prinsesse Ingrid Alexandra skåler med et glass som trolig er mye eldre enn henne selv i anledning hennes 18-årsfeiring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKÅL: Prinsesse Ingrid Alexandra skåler med et glass som trolig er mye eldre enn henne selv i anledning hennes 18-årsfeiring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss vil trolig aldri få en invitasjon til middag på Slottet, men mange er likevel nysgjerrige på hvilke rutiner de har når det er duket til fest.

Servietter til bestikk - når det kommer middagsgjester til Slottet, er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene.

Nylig inviterte Slottet inn til en gjennomgang av hvordan forberedelsene gjøres.

Avisa Oslo omtalte saken først, og skriver at forberedelsene før en middag starter dager i forveien.

Det vektlegges at alle gjester får like stor plass rundt bordene - og særlig med runde bord kan det være en utfordring.

Derfor har de runde bordene et hull i midten, slik at en spesialtilpasset passer kan brukes for å sørge for at alt får perfekt plassering, skriver avisen.

Selvfølgelig, slik vi også kjenner det fra bilder, blir det også brukt langbord i både lille og store festsal. Dog er den lille festsalen beregnet for mer private arrangementer.

I likhet med kongelige rundt i Europa har også den norske kongefamilien flere dyrebare gjenstander. Det er diademer og smykker som går i arv, dyre og flotte kjoler, samt møblement forbeholdt de kongelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer