Prinsesse Madeleine:

Hemmeligheten hun skjuler for barna

- Jeg tror det kommer til å komme naturlig, sier prinsesse Madeleine.

KONGELIG: Prinsesse Madeleines tre barn lever et tilsynelatende skjermet liv. Nå forteller prinsessen om hemmeligheten hun foreløpig skjuler for barna. Her sammen med datteren Leonore i 2016. Foto: Scanpix
KONGELIG: Prinsesse Madeleines tre barn lever et tilsynelatende skjermet liv. Nå forteller prinsessen om hemmeligheten hun foreløpig skjuler for barna. Her sammen med datteren Leonore i 2016. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig for oss «vanlige» mennesker å se for seg hvordan det er å vokse opp som kongelig og i en av landets mest offentlige familier. Blitsregn er en naturlig del av store arrangementer man deltar på, og store hendelser i livet dokumenteres godt i internasjonal presse.

Vår egen kronprins Haakon (46) uttalte nylig i «Året med kongefamilien» at han og kronprinsesse Mette-Marit (46) ønsker å gi barna sine en så naturlig oppvekst som mulig, hvor det skal være rom for å være både barn og ungdom.

Og nå viser det seg at prinsesse Madeleine av Sverige (37) kanskje kjører noe av den samme taktikken når det gjelder hennes barn.

Kongelig bakgrunn

Sammen med Chris O'Neill (45) har hun døtrene Leonore (5) og Adrienne (1), og sønnen Nicolas (4), og i et intervju med Mama i fjor høst avslørte den 37 år gamle prinsessen en stor detalj hun har holdt hemmelig for barna sine ifølge Hänt.

Hun har nemlig ikke fortalt sine tre barn om sin kongelige bakgrunn.

TREBARNSFORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill med døtrene Adrienne, Leonore og sønnen Nicolas i 2018. Foto: NTB Scanpix.
TREBARNSFORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill med døtrene Adrienne, Leonore og sønnen Nicolas i 2018. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg tror det kommer til å komme naturlig, og jeg tror det var sånn det var for meg også, for jeg kan ikke huske at mamma og pappa satt seg ned med oss for å snakke om det. Derimot kom det helt naturlig etter hvert, sier hun, og fortsetter:

- Jeg tenker at når tiden er inne så kommer de til å stille spørsmål og undre og da får man ta det da, men frem til da får de leve i sin lille boble, i sin verden uten titler.

Fjernet fra kongehuset

I fjor høst overrasket den svenske kongefamilien da det ble kjent at prinsesse Madeleine og Chris sine barn, samt prins Carl Philip (40) og prinsesse Sofias (35) barn skulle fjernes fra kongehuset.

«Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», het det blant annet i pressemeldingen.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i fremtiden påta seg kongelige oppdrag», sto det videre.

Med andre ord vil de fem barna stå friere til å forme sine egne liv, i motsetning til kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniels to barn (46), prinsesse Estelle (7) og prins Oscar (3).

I den svenske versjonen av «Året med kongefamilien» kunne Madeleine fortelle at kongens avgjørelse ikke kom som noe sjokk på noen av familiemedlemmene, og at beslutningen var noe de hadde tatt sammen.

- Jeg følger litt som det mine søsken har sagt tidligere, det er jo egentlig et veldig naturlig steg og vi har diskutert det her veldig lenge, så for oss er det ikke en stor greie som pressen har gjort det til, sa hun ifølge Hänt.

Tronarving

Vår egen kronprins Haakon forklarte på sin side til NRK hvordan de forbereder 15 år gamle prinsesse Ingrid Alexandra på at hun skal leve et svært offentlig liv ettersom hun en dag skal arve tronen.

På spørsmål om hvordan hun skal slippe det usunne forventningspresset mange unge føler på, svarte kronprinsen følgende:

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Det viktigste er det som foreldrene mine gjorde for meg også, det å gi rom til at hun skal få lov til å være barn og ungdom. Få lov til å utvikle seg. Ha tid og rom nok til å gå på skolen, drive med fritidsaktiviteter og være sammen med venner og få gjøre de vanlige tingene.

Dronning Sonja (82) påpeker at det er det som er Ingrid Alexandras jobb nå, ifølge kong Harald (82), nemlig det å gå på skole til hun er ferdig med det.

LES OGSÅ: Slik er Europas unge tronarvinger helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer