Prins George av England:

Hemmeligheten de holder fra prins George

I dag fyller han fem år.

<strong>STOR GUTT:</strong> Prins George fyller i dag hele fem år, noe Kensington Palace feirer ved å frigi et nytt bilde av ham. Det vet han derimot ingenting om selv, for foreldrene hans holder en stor hemmelighet fra ham. Foto: NTB scanpix
STOR GUTT: Prins George fyller i dag hele fem år, noe Kensington Palace feirer ved å frigi et nytt bilde av ham. Det vet han derimot ingenting om selv, for foreldrene hans holder en stor hemmelighet fra ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det hele fem år siden prins William (36) og hertuginne Kate (36) fikk sitt aller første barn, prins George. En hel verden fulgte spent med da paret viste frem den lille krabaten utenfor St. Mary's-sykehuset i London, og mange lar seg stadig begeistre av prinsens påfunn.

Det skal derimot sies at han lever et relativt skjermet liv. Fotografer er selvfølgelig ofte til stede rundt ham, og han blir ofte fulgt med på når det arrangeres for eksempel bryllup eller andre formelle selskap i kongefamilien, men de prøver å skjerme ham så godt de kan.

<strong>FØRSTE GLIMT:</strong> Hertugparet smilte stolt da de viste frem prins George for første gang like etter fødselen. Foto: NTB scanpix
FØRSTE GLIMT: Hertugparet smilte stolt da de viste frem prins George for første gang like etter fødselen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lille George skal en gang bli Englands fremtidige konge, etter at hans bestefar og far har gjort sitt på tronen. Det vet han derimot ingenting om ennå, om vi skal tro den britiske nettavisen Express.

Vanlig oppvekst

Både Kate og William har tidligere uttalt at de har forsøkt å holde den blivende monarkens oppvekst så normal som mulig. Det var slik William sin oppvekst var, noe som ga ham spillerom til å bare være et barn - uten forventninger og annet mas.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Derfor har hertugparet bestemt seg for å ikke avsløre overfor sønnen at han en dag skal bli landet og samveldets nye konge.

- Det finnes en tid og et sted der George vil få fortalt og forstå hvordan han passer inn i alt. Men akkurat nå handler det om å etablere et sikkert og stabilt miljø rundt ham og å vise ham så mye kjærlighet jeg kan som en pappa, har prins William tidligere uttalt til BBC.

William har selv valgt å være åpen om arvestresset han tidligere har følt på som barn og i tenårene, og vil skåne sønnen for akkurat det. Gill Knappett har skrevet bok om hertugparet, og sier til den britiske nettavisen at Kate og William har vært svært bevisste på det hele veien.

<strong>STOLTE:</strong> Hertugparet poserte stolt sammen med barna etter dåpen til prins Louis. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
STOLTE: Hertugparet poserte stolt sammen med barna etter dåpen til prins Louis. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer

- Selv om de vil at hans første leveår skal være strippet for protokoll og andre formaliteter, vet de at de må balansere dette ønsket med respekt for kongelige tradisjoner i bakhodet. Sønnen deres skal tross alt bli statsoverhode en dag, forteller biografiforfatteren.

En annen kongehusekspert som har uttalt seg om akkurat dette, er Catherine Mayer. Hun har skrevet bok om prins Charles, og forklarer at de stolte trebarnsforeldrene forsøker å utsette øyeblikket så lenge de kan.

- Med George vil de utsette øyeblikket de forteller ham det ved å gi ham et normalt liv før de dytter dette på ham. Men det vil uansett være en stor del av oppveksten hans. Når han ser foreldrene og besteforeldrene vil han nok snart forstå at han lever et offentlig liv, sier hun til nettavisen.

Lykkelig uviten om sin kongelige status, koser den unge prinsen seg på flere av kongefamiliens eiendommer rundt om i Storbritannia. For å feire den store femårsdagen til prinsen, har Kensington Palace frigitt et nytt bilde av den yndige prinsen - som smiler fra øre til øre.

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge er glade over å kunne dele et nytt bilde av prins George for å markere hans femårsdag. Takk for alle de flotte meldingene, skriver de på Twitter.

Skolegutt

I høst begynte den britiske arveprinsen på skolen, en stor anledning som selvfølgelig måtte markeres.

Prins George er en av de yngste på kullet sitt. På skolen går det rundt 560 elever fra fire til 13 år, og skolen blir beskrevet som «den beste utdannelsen som penger kan gi deg» i hele England.

<strong>VELKOMMEN:</strong> Prins George ble fulgt av prins William på første skoledag. Her er de to sammen med rektor ved skolen, Helen Haslem. Foto: Pa Photos
VELKOMMEN: Prins George ble fulgt av prins William på første skoledag. Her er de to sammen med rektor ved skolen, Helen Haslem. Foto: Pa Photos Vis mer

Det ble prins William (36) som alene fulgte fireåringen til den anerkjente skoletrappen, og den unge prinsen virket i strålende humør da han var ikledd skolens uniform.

Den består av en marineblå v-halsgenser, bermuda-shorts i samme farge, lange røde sokker og svarte skinnsko. Skolen fokuserer på en rekke praktiske og kunstneriske fag, som ballett, teater, fransk, musikk og fysikk.

På skolen vil ikke hans formelle tittel bli brukt i undervisningen. Han vil i stedet bli kalt George Cambridge av sine nye klassekamerater.

Selv om han slipper å tenke på at han en dag skal sitte på tronen når han er på skolen, er det ikke alle som unner ham akkurat det. Flere mennesker har truet den unge prinsen på livet, og sikkerheten rundt ham er derfor høy.

I slutten av mai ble en uttalt støttespiller av terrororganisasjonen IS dømt for å ha truet prinsen på livet, og flere andre har gjort det samme. Bare få uker etter at han begynte på skolen, forsøkte en kvinne å bryte seg inn mens han var der. Hun ble fraktet vekk av politiet.

LES OGSÅ: Viser stolt frem babymagen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer