Prins Henrik fyller år:

Hemmeligheten bak de nye bildene

I dag fyller prins Henrik av Danmark elleve år.

BURSDAG: I dag fyller prins Henrik av Danmark elleve år - noe det danske kongehuset feirer med å offentliggjøre to nye bilder av prinsen. Foto: Det danske kongehuset
BURSDAG: I dag fyller prins Henrik av Danmark elleve år - noe det danske kongehuset feirer med å offentliggjøre to nye bilder av prinsen. Foto: Det danske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 4. mai, er det elleve år siden prins Henrik kom til verden. Den ferske elleveåringen er det eldste barnet prinsesse Marie (44) og prins Joachim (50) har sammen. Prins Joachim har som kjent også de to sønnene Nikolai (20) og Felix (17) fra sitt første ekteskap med grevinne Alexandra (55).

I anledning prinsens fødselsdag, har det danske kongehuset offentliggjort nye bilder av prins Henrik, og i en pressemelding fra Slottet, kommer det frem at det er prins Henriks lillesøster prinsesse Athena (8) som er fotografen bak de ferske bildene.

På de to nye bildene smiler prins Henrik pent til kamera - som hans lillesøster altså står bak. Ifølge Billedbladet har prinsesse Athena tatt bildene av prins Henrik under et besøk i den danske byen Tønder, og hjemme på Shackenborg slott, som familien nylig flyttet til.

Det blir etter alt å dømme en rolig feiring for elleveåringen, ettersom coronaviruset setter en stopper for store bursdagsmarkeringer.

BURSDAGSPRINS: Lillesøster prinsesse Athena er fotografen bak de nye bildene av prins Henrik. Foto: Det danske kongehuset
BURSDAGSPRINS: Lillesøster prinsesse Athena er fotografen bak de nye bildene av prins Henrik. Foto: Det danske kongehuset Vis mer

På sykehus

Prins Henrik er offisielt greve av Monpezat, og er nummer ni i arverekken til den danske tronen. Han er dronning Margrethes (80) femte barnebarn, og også prins Joachims tredje barn og tredje sønn i rekken.

Han ble født på Rigshospitalet i København, og veide 3032 gram og var 49 centimeter lang.

Prinsen ble døpt 26. juli 2009 og har offisielt navnet Henrik Carl Joachim Alain. Navnet Henrik er etter hans farfar prins Henrik, som var gift med dronning Margrethe fram til sin død i februar 2018.

Det er ingen tvil om at barna til prins Joachim og prinsesse Marie nå begynner å vokse til - med alt som det innebærer. Etter at familien nylig kom tilbake til Danmark etter å ha oppholdt seg en lengre periode i Frankrike, ble prins Henrik undersøkt på Rigshospitalet i København.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Det opplyste det danske kongehuset i en pressemelding.

- Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn, prins Henrik og prinsesse Athena kom til Danmark i går, hvor prins Henrik ble undersøkt på Rigshospitalet for pusteproblemer assosiert med astmatisk bronkitt, het det i meldingen.

I pressemeldingen kom det også frem at den elleve år gamle prinsen ble testet for coronaviruset, men at testen viste seg å være negativ.

Flyttet hjem

Prins Joachim og prinsesse Marie og barna flyttet i august i fjor til Frankrike, hvor prins Joachim begynte på landets høyest rangerte militære lederutdannelse. Opprinnelig hadde familien planer om å bli værende i landet frem til sommeren - noe coronaviruset satt en stopper for.

Tidligere i vår flyttet de dermed tilbake til Danmark, og i april ble det kjent at de i tiden fremover skal bo på Schackenborg slott i Møgeltønder. Det skrev danske Her & Nu - som fikk nyheten bekreftet fra Slottet.

Det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling sa til ukebladet at prins Joachim, prinsesse Marie og barna vil bo på slottet fremover, på ubestemt tid.

Prinsen solgte i 2014 Schackenborg Slott til Schackenborg-fondet, som han selv er beskytter over. Han fikk imidlertid beholde boligen på eiendommen, som blant annet blir omtalt som familiens «andre hjem».

Ifølge den danske avisen JydskeVestkysten, tok 50-åringen over slottet i Møgeltønder i 1993.

Fra 1995 bodde prinsen på slottet med sin daværende kone, grevinne Alexandra (55), inntil skilsmissen i 2005. Prinsen ble boende, og Marie flyttet siden inn - før salget i 2014.

LES OGSÅ: Går hardt ut mot talkshow-verten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer