Ari Behn og dronning Sonja:

Hemmelige møter med dronningen etter bruddet

Ari Behn og eks-svigermor Sonja holder på sitt svært nære forhold også etter at Märtha fant kjærligheten igjen med Durek.

GODE TIDER: Ari og dronning Sonja på vei ut fra regjeringens mottakelse i forbindelse med det store prinsessebryllupet i 2002. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
GODE TIDER: Ari og dronning Sonja på vei ut fra regjeringens mottakelse i forbindelse med det store prinsessebryllupet i 2002. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært stille rundt Ari Behn (47) de siste ukene. Han har levd tilbaketrukket og ikke vist seg offentlig. Men forrige helg var han tilbake i rampelyset.

Anledningen var en utstilling han hadde på Galleri Lilje på idylliske Ferstad Gård i Trondheim. I den forbindelse ga han et stort intervju til VG, der han blant annet fortalte: «Märtha og jeg har et raust og godt forhold».

Ble forelsket

Nå kan Se og Hør avsløre at Ari har holdt svært god kontakt med sin tidligere svigermor, dronning Sonja (82) i tiden etter skilsmissen fra prinsesse Märtha (48). Etter det vi erfarer, har de det siste året hatt flere private møter sammen etter at Märtha fant kjærligheten med Durek Verrett (44).

Møtene skal ha skjedd både på tomannshånd og sammen med Märtha og Aris tre øyenstener: Emma Tallulah (11), Leah Isadora (14) og Maud Angelica (16).

Det kom som lyn fra klar himmel at den norske prinsessen var blitt forelsket i en amerikansk sjaman. Det nye kjæresteforholdet skapte stor oppstandelse overalt. Midt i stormen har prinsessens nærmeste stått støtt. Blant dem er fortsatt Ari Behn.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Sonja inspirerer

Den tidligere prinsessegemalen har holdt på et godt forhold til både ekskona og ikke minst sin sjelevenn i kongefamilien: Dronning Sonja. De ble observert sammen på kunstutstilling i Vestfold i fjor sommer, og har etter det Se og Hør erfarer hatt flere familiære treff også etter at Märtha fikk en ny mann inn i livet sitt.

Da Se og Hør nylig møtte Ari Behn på Galleri Lilje på idylliske Ferstad Gård i Trondheim, la ikke den driftige multikunstneren skjul på at han og eks-svigermor fortsatt er meget glade i hverandre.

NÆRT VENNSKAP: Ari Behn og dronning Sonja har vært på mangt et arrangement sammen, som her på a-ha-konsert i Oslo Konserthus i 2010. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
NÆRT VENNSKAP: Ari Behn og dronning Sonja har vært på mangt et arrangement sammen, som her på a-ha-konsert i Oslo Konserthus i 2010. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

- Jeg har et svært nært forhold til dronningen. Det er meget inspirerende, sier Ari til Se og Hør.

Han stiller ut bildekunst med sin gode venn og svenskenes «enfant terrible», Mikael Persbrandt (56), og utstillingen i Trondheim er bare én av hundre som kunstnerparet skal ha rundt i hele Norge.

Tatt godt imot

I likhet med Persbrandt har Ari også vært beryktet gjennom hele sin kunstnerkarriere. Men i kongefamilien ble mossingen tatt godt imot fra første dag.

Forholdet mellom dem er blitt godt vedlikeholdt også i tiden etter bruddet mellom Märtha og Ari i 2016. Han ble heller ikke slått hånden av etter at ekskona i mai proklamerte sin kjærlighet til den amerikanske sjamanen Durek Verrett - tvert imot.

Dronning Sonja og Ari er begge kunstnersjeler og fant tonen raskt da den kjente forfatteren ble en del av kongefamilien i 2001. Frem til dags dato har de holdt på vennskapet.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Fikk hjelp

Dronningen var også med på å utstyre Aris nye hjem etter at han flyttet ut fra familiehjemmet i Lommedalen i 2016. Overfor Dagbladet Magasinet kunne han avsløre at duftlysene på badet i nye huset, ja, de hadde svigermor kjøpt!

- Ja, dronningen. Hun passer på meg, sa Ari varmt og fullroste både Sonja og resten av kongefamilien.

- Jeg er takknemlig for alt jeg har opplevd som del av den. Jeg har sett mennesker og miljøer med et ekstremt spenn, uttalte Ari.

- Elsker min svigermor

Han ble i sin tid kalt «svigersønnen fra helvete», men dette er langt fra kongeparets mening. Dronning Sonja tok seg ekstra av Ari, og da vår majestet fylte 70 år, ga svigersønnen tilbake i rosende ordelag.

- Jeg elsker min svigermor. Flottere svigermor enn Sonja kunne jeg ikke hatt. Hun er oppmerksom og sjenerøs. Vårt forhold er bygget på vennskap og respekt, uttalte Ari Behn til Se og Hør i forbindelse med dronningens store jubileum.

Samtidig har ikke 47-åringen lagt skjul på at det har gått en kule varmt mellom dem.

- Om hun hadde kunnet, ville dronning Sonja tatt livet av meg noen ganger. Hun synes jeg har begått mange feil, fortalte Ari i intervju med det amerikanske månedsmagasinet Vanity Fair.

Sterk fascinasjon

I Ingar Sletten Kolloens biografi «Dronningen», påpeker Ari igjen sin fascinasjon for dronning Sonja.

- Svigermor sier tydelig ifra, og jeg må innrømme at jeg nesten alltid er enig i hennes vurdering. Og så går vi videre. Jeg liker styrken hennes, jeg er imponert over alt hun kan og har fått til, og jeg er fascinert av hvordan hun i en alder av 75 år fremdeles synes å være på høyden, sier Ari Behn i den autoriserte biografien.

Ari ble også invitert til kongeparets felles 80-årsfeiring i mai 2017, men den tidligere prinsessegemalen måtte da melde avbud. I en trafikkulykke totalvraket han Range Roveren sin da han havnet i grøften hjemme i Lommedalen etter å ha styrt unna en motkommende trailer.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

- Jeg var invitert og veldig glad for det. Men etter bilulykken har jeg ikke vært i form. Jeg er støl og lemster i hele kroppen. Det var en massiv «impact». Derfor meldte jeg avbud, forklarte han til Dagbladet Magasinet.

Heier på kjærligheten

I dag er han i upåklagelig form igjen. Han er i balanse og harmoni både privat og profesjonelt.

- Jeg heier på kjærligheten. Det har jeg alltid gjort, sa Ari da Se og Hør i mai ba ham om en kommentar til ekskonas nye mannlige erobring.

- Märtha og min kjærlighet var grenseløs. Å se at hun nå er glad og lykkelig, gjør også meg godt, påpekte Ari.

Selv er han lykkelig med sin Ebba Rysst Heilmann (35) som han fant kjærligheten med for to år siden.

- Det er flott at livet går videre. Noen kapitler lukkes – og andre åpnes, sa han og påpekte til slutt overfor Se og Hør:

- Märtha er tro mot seg selv. Jeg ønsker dem all lykke og kjærlighet de kan få, sier Ari Behn raust.

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer