Prins Harry og hertuginne Meghan:

Hemmelig vielse: - Skjedde aldri

Full forvirring om hemmelig bryllup.

GIFT TO GANGER?: Prins Harry og hertuginne Meghan avslørte at de giftet seg allerede tre dager før det store bryllupet. Det har fått prester til å tvile. Her under vielsen i St George's Chapel 19. mai 2018. Foto: REX/ NTB
GIFT TO GANGER?: Prins Harry og hertuginne Meghan avslørte at de giftet seg allerede tre dager før det store bryllupet. Det har fått prester til å tvile. Her under vielsen i St George's Chapel 19. mai 2018. Foto: REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke smalt Oprah Winfreys (67) intervju med prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ned som ei bombe. Presse verden over kastet seg over detaljer, uttalelser, hemmelige beskjeder og spørsmål i intervjuet, og en rekke oppsiktsvekkende ting kom fram i lyset.

En av uttalelsene som vakte stor oppsikt, var da hertuginnen selv kunne opplyse om at hun hadde giftet seg med sin prins allerede før det offisielle brullypet i Windsor.

39-åringen avslørte nemlig at hun og prins Harry faktisk utvekslet ekteskapsløfter i en privat seremoni hele tre dager før det kongelige bryllupet.

Det har imidlertid skapt hodebry for flere britiske prester i ettertid, og flere har satt spørsmålstegn ved hvorvidt opplysningen faktisk stemmer eller ikke. Flere sår også tvil ved om det faktisk skjedde.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

- Skjedde aldri

Bare få dager før bryllupet skal nemlig paret ha ringt erkebiskopen og uttrykt et ønske om en privat seremoni.

- Så, ekteskapsløftene vi har rammet inn på rommet vårt er bare oss to i hagen vår, sammen med erkebiskopen av Canterbury, fortalte 39-åringen i intervjuet.

Problemet er bare at det hemmelige bryllupet aldri fant sted, ifølge blant andre presten Mark Edwards. Det forteller han i et intervju med den britiske lokalavisen Chronicle Live.

2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Forrige uke avslørte imidlertid paret at de allerede var gift. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Foto: REX / NTB
2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Forrige uke avslørte imidlertid paret at de allerede var gift. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Foto: REX / NTB Vis mer

Helt siden store deler av verden stengte ned som følge av pandemien, har han fått en mengde forespørsler om å holde private bryllupsseremonier. Derfor kontaktet han erkebiskopens kontor for å få klarhet i reglene.

Edwards, som er prest i St Matthews kirke i Dinnington og St Cuthberts kirke i Brunswick, hevder han ble fortalt av ansatte på Lambeth Palace (erkebiskopen av Canterburys offisielle residens i London journ.anm.) at erkebiskopen ikke utfører slike oppdrag.

- Justin (erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, journ.anm.) hadde en privat samtale med paret i hagen deres om bryllupet, men jeg kan love deg at et bryllup aldri skjedde før den nasjonale begivenheten, sier Edwards.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Tviler

Som nevnt har en rekke prester stilt spørsmål ved hertugparets påstander helt siden intervjuet ble kjent.

Den engelske kirke har regler som sier at det må være minst to vitner til stede ved et bryllup, og at offentligheten må ha ubegrenset tilgang til seremonien slik at innsigelser kan legges inn, ifølge The Guardian.

Et par som allerede er gift kan heller ikke gifte seg igjen, såfremt det ikke er noe galt med det første bryllupet, ifølge David Green, prest i St Marys kirke og St Michaels kirke.

Flere prester hevder dermed at det er høyst tvilsomt at seremonien i det hele tatt fant sted, fordi den umulig kan ha vært juridisk bindende.

- Hun har rett til å betrakte dette som ekteskapet sitt hvis hun vil. Amerikanere er mye mindre opptatt av ekteskapslovens detaljer enn engelske geistlige, uttalte prest Tiffer Robinson, ifølge The Guardian.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Ønsker oppklaring

Erkebiskopen av Canterbury har foreløpig forholdt seg taus om seremonien. Det har fått prestene til å reagere, og flere mener han må oppklare de gjeldene reglene.

- Jeg tror vi trenger en oppklarende uttalelse. Vi trenger å vite om retningslinjene og prosedyrene. Det kan ikke være en regel for noen, men en annen regel for noen andre, sier Mark Edwards.

Den engelske kirke er den offisielle kirken i England. Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, er den øverste leder, mens monarken, dronning Elizabeth (94), er dens øverste overhode.

LES OGSÅ: Hevder fredsmøtet var «uproduktivt»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer