Prins George:

Hemmelig «navnedrama» før fødselen

Lille prins George kunne endt opp med å hete noe ganske annet.

FAMILIEN PÅ TUR: Hertuginne Kate og prins William fikk sitt første barn i juli 2013, da prins George så dagens lys. Nå avslører kongehuseksperten Katie Nicholl at den lille prinsen kunne fått et helt annet navn. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN PÅ TUR: Hertuginne Kate og prins William fikk sitt første barn i juli 2013, da prins George så dagens lys. Nå avslører kongehuseksperten Katie Nicholl at den lille prinsen kunne fått et helt annet navn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det britiske kongehuset går for å være blant de mest tradisjonsrike og konservative kongehusene i verden. De kongelige medlemmene følger streng, kongelig protokoll og etikette, ting som alle vi andre overhodet ikke behøver å tenke på.

I de kongeliges liv er det imidlertid mange regler å forholde seg til. For eksempel skal ikke to tronarvinger reise med samme fly - i tilfelle en flyulykke skulle inntreffe, og monarkiet skulle stå uten en arving.

De siste årene har imidlertid mange kongehus lempet på de strenge etikettereglene, og særlig hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) er blitt kjent for å gi blaffen i den kongelige kutymen.

Likevel er det noen regler som står fast og som ikke kan rokkes ved. Særlig navnevalg er sterkt knyttet til lange tradisjoner i de kongelige kretser. I et innlegg i magasinet Vanity Fair har kongehuseksperten Katie Nicholl tidligere skrevet at hertuginne Kate (38) og prins Williams (37) eldste sønn, George (6) - som en dag skal arve den britiske tronen - kunne ha endt opp med å ha et helt annet navn.

- Ikke bestemt seg

George kom til verden 22. juli 2013, og er nummer tre i arverekken til den britiske tronen, etter bestefar prins Charles (71) og sin far prins William.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer