Prins George:

Hemmelig «navnedrama» før fødselen

Lille prins George kunne endt opp med å hete noe ganske annet.

FAMILIEN PÅ TUR: Hertuginne Kate og prins William fikk sitt første barn i juli 2013, da prins George så dagens lys. Nå avslører kongehuseksperten Katie Nicholl at den lille prinsen kunne fått et helt annet navn. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN PÅ TUR: Hertuginne Kate og prins William fikk sitt første barn i juli 2013, da prins George så dagens lys. Nå avslører kongehuseksperten Katie Nicholl at den lille prinsen kunne fått et helt annet navn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det britiske kongehuset går for å være blant de mest tradisjonsrike og konservative kongehusene i verden. De kongelige medlemmene følger streng, kongelig protokoll og etikette, ting som alle vi andre overhodet ikke behøver å tenke på.

I de kongeliges liv er det imidlertid mange regler å forholde seg til. For eksempel skal ikke to tronarvinger reise med samme fly - i tilfelle en flyulykke skulle inntreffe, og monarkiet skulle stå uten en arving.

De siste årene har imidlertid mange kongehus lempet på de strenge etikettereglene, og særlig hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) er blitt kjent for å gi blaffen i den kongelige kutymen.

Likevel er det noen regler som står fast og som ikke kan rokkes ved. Særlig navnevalg er sterkt knyttet til lange tradisjoner i de kongelige kretser. I et innlegg i magasinet Vanity Fair har kongehuseksperten Katie Nicholl tidligere skrevet at hertuginne Kate (38) og prins Williams (37) eldste sønn, George (6) - som en dag skal arve den britiske tronen - kunne ha endt opp med å ha et helt annet navn.

HERTUGFAMILIEN: William og Kate er foreldre til til tre, men eldstemann prins George kunne endt opp med å hete noe helt annet. Foto: NTB Scanpix
HERTUGFAMILIEN: William og Kate er foreldre til til tre, men eldstemann prins George kunne endt opp med å hete noe helt annet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke bestemt seg

George kom til verden 22. juli 2013, og er nummer tre i arverekken til den britiske tronen, etter bestefar prins Charles (71) og sin far prins William.

Nicholl skriver at hertugparet angivelig hadde et annet navn klart for sitt eldste barn i 2013. Ifølge kongehuseksperten vurderte Kate og William å gi sønnen navnet Alexander i stedet for George.

- Hoffet mente at paret ikke ville vite kjønnet på babyen før fødselen, og parets nære venner hevdet at William ville at det skulle være en overraskelse. Selv om Kate mistenkte at det var en gutt og hadde lagt sin elsk på navnet «Alexander», hadde de ikke bestemt seg for hva de skulle kalle sin førstefødte, skriver Nicholl i innlegget fra 2013.

Hertugparet bestemte seg som kjent til slutt for navnet George, men Alexander endte faktisk likevel opp med å bli ett av 6-åringens mellomnavn. Hans fulle navn er George Alexander Louis. Hertugparet valgte altså å hylle dronning Elizabeths (94) far, kong Georg VI, ved å kalle sitt første barn opp etter ham.

DEN GANG DA: Hertugparet viste stolt frem sin førstefødte prins George. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Hertugparet viste stolt frem sin førstefødte prins George. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Georg VI satt på tronen fra 1936 og frem til sin død i 1952, da hans eldste datter Elizabeth tok over. Hun har som kjent vært dronning i Storbritannia siden.

Kongehuseksperten avslører også at hertuginne Kate skal ha gitt den voksende babymagen kallenavn mens hun gikk gravid med George.

- Kate skal ha kalt babymagen «vår lille drue» mens hun var gravid, røper Katie Nicholl.

Hjemmeundervisning

Som nevnt skal prins George en dag arve den britiske tronen, noe som innebærer at han har en helt annen barndom og oppvekst enn barn flest. Opp gjennom årene har det blitt lekket en rekke detaljer om livet innenfor de kongelige veggene, og i 2018 ble det avslørt at den lille prinsen får en skolelunsj de fleste barn bare kan drømme om.

Ifølge Good To Know tilbyr nemlig skolen til den seks år gamle prinsen en imponerende lunsjmeny som de skifter ut hver tredje uke. På menyen finnes alt fra fersk fisk og marokkanske retter, til flere glutenfrie, veganske og vegetariske retter.

På menyen er det blant annet røkt ørretfilet med grønnkål, og håndskåret stekt svinekjøtt med salviesaus. Skolen er også opptatt av å sørge for at elvene har et sunt og variert kosthold.

I disse dager har imidlertid prins George og søsknene prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2) hatt hjemmeundervisning grunnet coronaviruset, noe mamma Kate uttalte seg om i en videokonferanse nylig.

- Det har vært opp og ned, innrømmet hertuginnen, som samtidig la til at hun kan se for seg at det gjelder flere familier.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Hertuginnen sa også at hjemmeskolen hadde fungert bra, og at hun var overrasket over hvor mye man kan få gjort i løpet av en dag.

- Mot slutten av dagen skriver du en liste over de tingene du har gjort den dagen. Du har slått opp et telt, tatt ned teltet igjen, laget mat og bakt. De (barna, journ.anm.) har hatt det fint. Det er utrolig hvor mye du kan stappe inn i en dag, det er helt sikkert.

LES OGSÅ: Går rettens vei etter rehab

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer