Dronning Elizabeth:

- Hemmelig møte om dronning Elizabeths død

Avslører blant annet hvilket kodeord de vil bruke den dagen dronningen går bort.

PLANLEGGER: Dronning Elizabeth og menneskene rundt henne vil være forberedt til dagen hun går bort. Foto: NTB Scanpix
PLANLEGGER: Dronning Elizabeth og menneskene rundt henne vil være forberedt til dagen hun går bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke meldte Buckinham Palace at dronning Elizabeth (92) ikke følte seg bra og måtte avlyse planene sine.

- Dronningen føler seg ikke bra og har bestemt seg for å ikke delta på denne morgenens tjeneste som markerer 200-årsjubileet for Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden, het det i uttalelsen fra hoffet.

Dronning Elizabeth, verdens lengst regjerende monark, fylte år i april og det skjer svært sjelden at hun avlyser sine planer - likevel må det tas i betraktning at den ellers så spreke dronningen, nå er 92 år gammel.

Hemmelig møte

I etterkant av sykdommen skal det britiske hoffet ha hatt et hemmelig møte om dronningens død. Og dette skal dronningen selv, ifølge The Sun, ha vært meget delaktig i.

Planleggingen foregikk som en øvelse for ulike ministere, om hvordan de skal håndtere dronningens dødsfall - når den tid kommer - og de påfølgende dagene.

Ifølge tabloidavisen var det hele basert på å forberede de ti dagene med landesorg som innføres den dagen monarken går bort.

Kodeord for dødsfallet

Statsråd David Lidington har ifølge The Sun delt detaljer om møtet som fant sted torsdag i forrige uke, etter at nyheten om at dronningen var syk ble kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.