Prinsesse Ingrid Alexandra:

Hemmelig kjæreste avslørt

Prinsesse Ingrid Alexandra har funnet sin drømmeprins.

STRÅLER AV LYKKE: Prinsesse Ingrid Alexandra strålte i helgen på sin egen 18-årsfeiring. Nå kan Se og Hør avsløre at hun også er forelsket. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLER AV LYKKE: Prinsesse Ingrid Alexandra strålte i helgen på sin egen 18-årsfeiring. Nå kan Se og Hør avsløre at hun også er forelsket. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld var det duket for en av de største og viktigste gallamiddagene på Slottet i nyere tid. Prinsesse Ingrid Alexandras (18) myndighetsdag skulle endelig feires, etter å ha blitt utsatt på grunn av pandemien.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Gjestelisten var eksklusiv, og besto av flere europeiske tronarvinger, øvrige kongelige, statsråder og prinsessens innerste krets. Hennes egen vennegjeng satt bare noen bord bortenfor kongen, og fikk med seg talene som rørte både gjestene og en hel nasjon.

Nå kan Se og Hør avsløre at prinsessen også hadde invitert sin hittil ukjente kjæreste på festen. Se bildene og les alt om Ingrid Alexandras kjæreste på Se og Hør Pluss.

Hyggelig

Se og Hør kjenner til at prinsessen har vært i et forhold i en lang periode. Som sine foreldre og besteforeldre må nok også Ingrid Alexandra avfinne seg med stor offentlig interesse rundt hvilken ung mann hun trykker nærmest til sitt bryst.

KJÆRESTE: Saken om prinsesse Ingrid Alexandras hemmelige kjæreste kan du lese i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
KJÆRESTE: Saken om prinsesse Ingrid Alexandras hemmelige kjæreste kan du lese i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

Forholdet har vært en godt bevart hemmelighet, som bare de aller nærmeste har visst om.

Da han ankom fredag kveld, sang 60 gardister Halvdan Sivertsens «Brudemarsj fra Lødingen» fra galleriet: «Først sa du nei, så sa du ja, så sa du kjæresten min».

Prinsessens kjæreste smilte godt, men var nok også litt nervøs. Dette var første gang han var invitert til en offisiell feiring på Slottet, og samtidig bli fotografert på vei inn til middag.

Les alt om prinsessens kjæreste, utdannelse og familiehistorie på Se og Hør Pluss her.

Se og Hør har kontaktet prinsessens kjæreste og Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe og spurt begge om hvordan de vil kommentere forholdet. Kjæresten har ikke respondert på vår henvendelse. Varpe skriver i en SMS: «Vi kommenterer ikke kongefamiliens privatliv».

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

Kloke ord

Torsdag inviterte regjeringen til festaften på Deichman Bjørvika, og fredag var det duket for storslått gallamiddag på Slottet.

«En midtsommernattsdrøm» var tema for kveldens dekor, og alle de vakre blomstene var hentet fra Slottsparken, Bygdøy kongsgård og Skaugum.

ARVINGENE: Flere av Europas kongehus skal arves av kvinner i fremtiden. Bakerst fra venstre i rosa ser vi prinsesse Catharina-Amalia fra Nederland og prinsesse Elisabeth fra Belgia. Foran fra venstre sitter prinsesse Estelle av Sverige, vår egen prinsesse Ingrid Alexandra og prins Charles av Luxembourg. Foto: Lise Åserud / NTB
ARVINGENE: Flere av Europas kongehus skal arves av kvinner i fremtiden. Bakerst fra venstre i rosa ser vi prinsesse Catharina-Amalia fra Nederland og prinsesse Elisabeth fra Belgia. Foran fra venstre sitter prinsesse Estelle av Sverige, vår egen prinsesse Ingrid Alexandra og prins Charles av Luxembourg. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Store spisesal på Slottet var dekket til 199 personer. Kong Harald (85) og dronning Sonja (84) var vertskap, og serverte gjestene gulrottartar, asparges og kamskjell, kveite og norske jordbær. En meny helt i tråd med jubilantens miljøengasjement - nemlig helt blottet for kjøtt.

Kongeparet serverte i tillegg nydelige taler til barnebarnet, som har en helt spesiell plass i hjertene deres.

- Kjære Ingrid, i løpet av dine 18 år har du vist hvem du er - og utvist flere talenter: Du er glad i vannsport. Du er god på ski. Du er også glad i skolen, og glad i være sammen med venner og familie. Du er en skikkelig tøffing - som verken er redd for å hoppe i fallskjerm eller for å si din mening. Det siste vil komme spesielt godt med, det lover jeg deg, sa dronningen og kom dessuten med et godt råd på veien:

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

- Min mor sa til stadighet: Det kommer ikke an på hvorledes man har det, men hvorledes man tar det. Det har hjulpet meg meget gjennom livet. Og disse ordene ønsker jeg å gi videre til deg i dag.

Kongen holdt også en varm tale, hvor han rådet henne til alltid å være seg selv. Han ga også uttrykk for at han er sikker på at fremtiden er i trygge hender, da han mimret tilbake til da Ingrid besøkte statsråd på selve myndighetsdagen i januar.

- For første gang var du med i statsråd, heldigvis uten vetorett - siden man aldri vet hva som kan komme fra en så engasjert ung dame som deg. Det var riktig hyggelig og folksomt oppe ved bordenden i statsrådssalen - da du og pappa tok plass på hver deres side av meg, sa kongen og fortsatte:

OL-VINNER: Freestyle-kjører Birk Ruud var i det lystige hjørnet da Rød Løper pratet med ham før feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bibliotek torsdag 17. juni. Video: Luna Lea Vis mer

- Denne festdagen i januar kjente jeg virkelig på styrken og tryggheten i at slekt skal følge slekters gang. Men dere må nok holde ut med meg litt til. Og forhåpentligvis kan jeg fremdeles være til hjelp om det er ting du lurer på, kjære Ingrid, sa kongen.

LES OGSÅ: Raser: - Dette er bare trist!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer