IT-PRINS: Prins Charles sender et hologram av seg selv til Dubai. Men Camilla Parker Bowles får ikke være med på opptaket. Foto: SCANPIX
IT-PRINS: Prins Charles sender et hologram av seg selv til Dubai. Men Camilla Parker Bowles får ikke være med på opptaket. Foto: SCANPIXVis mer

Helt konge med hologram

Prinsen av Wales dropper flyturen til Dubai - og sender en DVD-plate istedet.

SEHER.NO: Etter heftig kritikk for at han flyr på unødig mange forurensende flyturer, har prins Charles (59) lovet bot og bedring - ved hjelp av hologram-bilder!

Istedenfor å reise selv til energimøtet World Future Energy Summit i Dubai vil Charles ifølge Mail on Sunday sende et tredimensjonalt opptak av seg selv.

Ved hjelp av en teknikk kjent som "ghosting" - der bildet sendes ned i gulvet før det blir reflektert på en tynn film - vil en "kunstig" Charles holde en fem minutters tale til deltagerne.

Opptaket skal ha blitt gjort på sitt slott Highgrove i forrige måned.

- Hans kongelige høyhet var bare glad for å kunne gjøre det. Han lager ofte videoopptak, men dette er hans første hologram, sier en av prinse Charles' talsmenn til avisa.

Den samme teknikken ble også brukt av årets fredsprisvinner Al Gore, da han tidligere i år sendte en hilsen til publikum på veldedighetskonserten Live Earth.

- Alt handler om null skadelige utslipp, sier Matt Sims i selskapet Revolution, som står bak "Cyber-Charles".

Men skulle Charles ha behov for en sykedag, så kan vi kanskje få se hans nye alterego i flere sammenhenger  i fremtiden...

LES OGSÅ: Prins Philip utvekslet nære brev med Diana

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.