<strong>VIL HA DEBATT:</strong> Den svenske riksdagspolitikeren Lena Olsson vil ha en debatt om hvorvidt kong Carl Gustaf bør fortsette å ha immunitet overfor straffeloven eller ikke. Foto: Stella Pictures
VIL HA DEBATT: Den svenske riksdagspolitikeren Lena Olsson vil ha en debatt om hvorvidt kong Carl Gustaf bør fortsette å ha immunitet overfor straffeloven eller ikke. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Helt feil at han ikke kan bli straffet

Den svensk riksdagspolitikeren Lena Olsson vil ha debatt om kong Carl Gustafs immunitet.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter kontroversene rundt Sveriges kong Carl Gustaf, mener en svensk riksdagspolitiker at det er på tide med en debatt og revurderingen av kongens immunitet overfor straffeloven.

- Det er helt feil at kongen ikke kan straffeforfølges for sine gjerninger, sier Lena Olsson i den svenske justiskomiteen i Riksdagen til den svenske avisen Aftonbladet.


Svenskene er delte i synet på sin konge etter at det kom fram at en av kongens nære venner, Anders Letterström, skal ha forsøkt å dysse ned alle skandalepåstandene i boka Den motvillige monarken i samtale med en kjent kriminell. Kongen skal ha kjent til de tvilsomme handlingene, men har hele tiden benektet dette.

Kongens immunitet gjelder både privat og i tjenesten, og omfatter alle gjerninger uansett alvorlighetsgrad.
 
Nå mener altså Vänsterpartiet-politikeren Olsson at denne praksisen ikke bør fortsette.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skal ha visst om mafiakontakten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer