Durek Verrett:

Helseavsløring vekker oppsikt

- Jeg sa «nei!», forteller Durek.

BLE DÅRLIG: Durek Verretts norgesbesøk var flott, men han fikk med seg mer hjem enn han ønsket. Det bød på problemer. Foto: Lise Åserud / NTB
BLE DÅRLIG: Durek Verretts norgesbesøk var flott, men han fikk med seg mer hjem enn han ønsket. Det bød på problemer. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden den amerikanske, selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47) kunngjorde at han var i et forhold med prinsesse Märtha Louise (50), har han vært hyppig omtalt i norsk presse. Det er særlig uttalelsene hans om helse, spiritisme og hans eget virke som har skapt de største overskriftene.

Durek, som forlovet seg med prinsessen tidligere i år, har også fått passet påskrevet for enkelte av uttalelsene - blant annet omhandlende kreft og alternativ behandling.

Denne gangen er det imidlertid utsagn om hans egen helse som vekker oppsikt. Les den oppsiktsvekkende saken på Se og Hør Pluss her.

Fikk corona

Amerikaneren var nylig på besøk i Norge. Hjemme i USA igjen oppdaget han at han hadde fått mer enn bare gode minner fra turen - han var også smittet av coronaviruset.

Faksimile: Se og Hør
Faksimile: Se og Hør Vis mer

Etter det Se og Hør erfarer, skal han ha blitt smittet i Norge, noe han også selv antyder. Sjamanen poengterer at dette er den første gangen han er blitt smittet av viruset.

STØTTE: Durek Verrett, prinsesse Märtha Louises forlovede, kommer med støtte til Norge etter masseskyting i Oslo. Vis mer

Se og Hørs kilder forteller at Durek ble alvorlig syk av coronaviruset. Og i en Instagram-sending forteller Durek selv at han måtte oppsøke sykehuset, hvor han ble tilbudt hjelp til å puste. Han svarte derimot noe overraskende da legene spurte:

- Jeg sa «nei!», forteller Durek.

Les mer om de oppsiktsvekkende uttalelsene, om kritikken han nå mottar og om hvordan det går nå på Se og Hør Pluss her.

Se og Hør har sendt spørsmål til Durek Verrett i forbindelse med denne saken, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Gifter seg

Det er heldigvis også gode nyheter rundt Durek om dagen. Forlovelsen fikk oppmerksomhet verden over, og nå spekulerer mange på når vielsen vil finne sted.

Ifølge Se og Hørs kilder skal Märtha og Durek vurdere selveste Kongeskipet «Norge» som en fantastisk mulighet for et helt privat og intimt bryllup. Märthas tanker går utvilsomt til pappa, kong Harald (85), som høyst sannsynlig vil foretrekke en kongelig vielse i Norge. Paret har ikke kommentert spekulasjonene så langt.

Lenge før forlovelsen, begynte Verrett å planlegge. Det har han vært åpen om flere ganger. Mens man tradisjonelt sett skal spørre kvinnens far om å få gå ned på kne, kan det for enkelte virke spesielt å skulle spørre en konge om datterens hånd.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

Men etter alt å dømme skal Verrett ha spurt kong Harald om lov til å gifte seg med Märtha, som er nummer fire i arverekken til den norske tronen etter sin bror, kronprins Haakon (48), niesen prinsesse Ingrid Alexandra (18) og nevøen prins Sverre Magnus (16).

- Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen, noe som betyr at hun etter loven må ha tillatelse fra kongen for å gifte seg, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Fikk gigantisk skattesmell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer