Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Helomvending etter dronning-nekt

Prins Harry og hertuginne Meghan føyer seg angivelig etter dronningen.

BRÅTT: Hertugparet av Sussex hadde egentlig planer om å videreføre merkevaren «Sussex Royal». Det skjer ikke nå, angivelig på grunn av press fra dronning Elizabeth. Foto: NTB scanpix
BRÅTT: Hertugparet av Sussex hadde egentlig planer om å videreføre merkevaren «Sussex Royal». Det skjer ikke nå, angivelig på grunn av press fra dronning Elizabeth. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det stormer rundt prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), nok en gang. I starten av januar ble det kjent at de ønsket å trekke seg tilbake fra sine offisielle plikter til fordel for et mer privat liv i Canada. Det innebærer at de mister apanasjen sin og tiltaleformen «deres kongelige høyhet».

Paret virker imidlertid ikke å være noe særlig brydd på grunn av det. De skal ha inngått en avtale med dronninga om hva som var best for alle parter, og dette var altså løsningen de kom fram til. Tittelbråket er imidlertid ikke helt over.

Deres siste offisielle oppdrag vil finne sted før 31. mars, som er datoen de har satt for sin endelige «Megxit». Spørsmålet er da, kan de fortsatte å bruke tittelen «royal»? Dette har vært mye debatt rundt den siste uka.

Nå har det endelige svaret kommet.

INSPIRASJON: Meghan Markle ønsker å tre tilbake fra rampelyset, men det betyr ikke at vi skal slutte å la oss inspirere av Hertuginnen. Slik oppnår du hennes velkjente lave hårknute. Vis mer

Helomvending

Primært er det bruken av «Sussex Royal» som har vært flittig diskutert. Kontoen deres på Instagram og nettsida deres heter nettopp det. I tillegg søkte paret nylig om å patentere navnet, slik at de eventuelt kunne ha brukt det ved seinere anledninger.

Dronning Elizabeth skal ha vært en sterk motstander av dette, uten at kongehuset har uttalt seg om det stemmer og eventuelt hvorfor. Det er derimot blitt hevdet at hun mener det ikke sømmer seg at de skal assosieres med den formelle delen av kongehuset - nå som de er ute.

Nå har hertugparet føyet seg etter ønskene hennes. Overfor Evening Standard og Sky News forteller en av talspersonene deres følgende:

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mens hertugen og hertuginnen fokuserer på å starte en ny non-profit-organisasjon, har det blitt bestemt at den - som skal offentliggjøres denne våren - ikke kommer til å hete Sussex Royal Foundation på grunn av britiske regelverk, heter det i uttalelsen.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har ikke planer om å bruke «Sussex Royal» noen steder etter våren 2020. Derfor er søknaden deres om patent, som ble sendt inn som et beskyttende tiltak etter råd fra The Royal Foundation, trukket, sier talspersonen videre.

Hva de skal kalle Instagram-kontoen og nettsiden sin framover, er foreløpig ikke offentlig kjent.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Siste oppdrag

«Megxit» er, som nevnt, rett rundt hjørnet. Ifølge Harry og Meghans talsperson har de seks offisielle oppdrag i Storbritannia foran seg før de trer tilbake den 31. mars, skrev Sky News onsdag.

Harry skal blant annet i opptak med rockestjerna Jon Bon Jovi og The Invictus Games Choir i slutten av denne måneden, mens Meghan vil være til stede for å markere den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Andre oppdrag inkluderer prisutdelingen Endeavour Fund Awards, åpningen av Silverstone Experience og Mountbatten Music Festival, ifølge nettstedet.

Deres siste offisielle opptreden vil være sammen med resten av kongefamilien under Commonwealth Service i Westminster Abbey den 9. mars.

Harry ventes også å delta på London Marathon som støttespiller i april. I mai vil duoen vil være til stede under Invictus Games, et sportsarrangement for sårede soldater grunnlagt av prins Harry, men da ikke i kongelig tjeneste.

Parets talsperson fortalte videre at en 12 måneders overgangsperiode trer i kraft 31. mars, noe som betyr at deres kontor ved Buckingham Palace stenges 1. april.

LES OGSÅ: Derfor kan superstjernen norsk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer