Hele kongefamilien kommer i bryllupet

Detaljene er på plass for den store festdagen i Luxembourg.

GIFTEKLAR: I april kunngjorde hoffet i Luxembourg at kronprins Guillaume (30) hadde forlovet seg med hertuginne Stéphanie de Lannoy (27). Nå er snart dags for bryllup. Foto: Kongehuset
GIFTEKLAR: I april kunngjorde hoffet i Luxembourg at kronprins Guillaume (30) hadde forlovet seg med hertuginne Stéphanie de Lannoy (27). Nå er snart dags for bryllup. Foto: Kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Snart er det dags for en ny stor kongelig begivenehet, nemlig bryllupet mellom kronprins Guillaume (30) og Stèphaine de Lannoy (28) i Luxembourg.

Selv om brudeparet ikke er like kjent for folk flest, som sist gang det var kongelig bryllup, er ingrediensene det samme: Pomp, prakt og kongelige gjester fra hele Europa.

Fredag 19. oktober går Luxembourgs troarving hånd i hånd med sin blivende fru fra palasset til
rådhuset, hvor den borgelige vielsen vil finne sted. Denne sermonien er imidlertid helt privat, og sendes ikke på TV.

Lørdag 20. oktober klokken 11 ringer kirkeklokkene, og den kirkelige vielsen er i gang. Da skal folket få være med å dele det lykkelige øyeblikket, og storskjermer settes opp på torget Guillaume for at flest mulig skal få se.

Det er ventet folk i hopetall, som alle vil ha en bit av den kongelige lykken. Mange vil nok også være der for å støtte Stèphanie spesielt. Hun opplever sitt livs lykkeligste dag, samtidig som sorgen etter det plutselige tapet av moren fortsatt preger henne.

En rekke kongelige gjester er invitert, deriblant mange fra vår egen kongefamilie.

Kongen og dronningen kommer, og det samme gjør kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit, og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, bekrefterassisterende kommunikasjonssjef ved slottet Sven Gjeruldsen overfor Seoghør.no.

Båndene mellom Luxembourg og Norge har alltid vært tette, og Guillaume var senest gjest på Slottet i Oslo da prinsesse Märtha (41) feiret sin 40-årsdag med slottsball i fjor. Hans far, storhertug Henri, er forøvrig Märtha og Haakons tremenning.

Ryktene gikk lenge om at Storbritannias mest populære par, prins William (30) og hans Kate (30), skulle komme. Dette er imidlertid avkreftet.

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge kommer ikke til å være tilstede i bryllupet, da de har annet på programmet av privat og yrkesmessig karakter, melder det britiske hoffet. 
 
Fest blir det uansett. Alle barer i hovedstaden har fått spesiell tillatelse til å holde åpent til klokken tre på natten - og sent på kvelden kommer et gigantisk fyrverkeri til å lyse opp til ære for det nygifte paret. Det vil også holdes en gratiskonsert for folket med den belgiske sangfuglen Selah Sue (23).

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:    Pia vil ikke si om hun er invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer