FAST GJEST: Prinsesse Kristine og dronning Sonja på vei inn til julegudstjeneste. Kristine feiret i alle år jul sammen med den norske kongefamilien. Foto: Andreas Fadum
FAST GJEST: Prinsesse Kristine og dronning Sonja på vei inn til julegudstjeneste. Kristine feiret i alle år jul sammen med den norske kongefamilien. Foto: Andreas FadumVis mer

Hele kongefamilien i bisettelsen

Det norske kongehuset vil minnes prinsesse Kristine.

SEOGHØR.NO: Lørdag er det minnegudstjeneste etter Kristine Bernadotte, og nå er det klart at hele den norske kongefamilien vil være tilstede når den norskfødte prinsessen stedes til hvile i Stockholm.

- DD.MM. Kongen og Dronningen vil være til stede ved minnestunden for Prinsesse Kristine Bernadotte i Drottningsholm Slottskapell og gravferden på Den kongelige gravlund på Haga, Stockholm. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen, Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil også være til stede, skriver Slottet i dag på sin hjemmeside.

Kristine Bernadotte (82) var Norges «ukjente» prinsesse. Hun hadde tette bånd til den norske kongefamilien, og feiret jul med dronning Sonja (77) og kong Harald (77) på Kongs-seteren hvert år. Hennes brå bortgang er blitt mottatt med stor sorg i familien.

Prinsessen døde 4. oktober, nøyaktig en måned etter at hun feiret bryllupet til Carl-Christian Ferner i Ris Kirke sammen med resten av den norske kongefamilien.

DET SISTE BILDET: Prinsesse Christine fotografert i Carl-Christian Ferners bryllup i november. Det er det siste bildet som er tatt av henne. Foto: Andreas Fadum
DET SISTE BILDET: Prinsesse Christine fotografert i Carl-Christian Ferners bryllup i november. Det er det siste bildet som er tatt av henne. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Kristine var født Rivelsrud og er søster til Rica Hotel-kongen Jan Rivelsrud (74). Hun begynte som privatsekretær for kong Haralds onkel, Carl Bernadotte, i 1958.

Etter at prinsen tre år senere skilte seg fra sin kone, ble de et par. Men først etter nærmere 20 år giftet de seg borgerlig ved den svenske ambassaden i Rabat i Marokko, og Kristine fikk sin prinsessetittel.

Tette bånd

Prins Carl Bernadotte – bedre kjent som «Onkel Mulle» – sto den norske kongefamilien svært nær. Han er også fadder til prinsesse Märtha Louise (43).

Onkel Mulle og den 21 år yngre prinsesse Kristine var alltid faste gjester i barnedåper, under høytider og i fødselsdager hos den norske kongefamilien. Hun ble nærmest en «bestemor» for kronprins Haakon (41) og prinsesse Märtha. Den norske kongefamilien har også flere ganger besøkt Kristine i sitt hjem i Spania, der hun døde brått og uventet 4. november.

Kristine var blant heders-gjestene da Carl-Christian Ferner (41) giftet seg i Oslo 4. oktober. Hun møtte alle som sto henne nær til en hyggelig familiefest.

Mette-Marit tok tog

Da Onkel Mulle døde i 2003, tok hele den norske kongefamilien avskjed med prinsen i Stockholm. Mette-Marit var gravid, og på grunn av flyskrekken tok hun og Haakon toget til Stockholm.

Prinsesse Kristine bisettes fra Drottningholms slottskapell og stedes til hvile på den kongelige gravlunden i Hagaparken ved siden av sin ektemann.

LES OGSÅ: Märtha dirret i sengen