SAMLER FAMILIEN: Hele kongefamilien har et ønske om å få med seg prinsesse Madeleines første fødsel i New York. Foto: Kungahuset.se
SAMLER FAMILIEN: Hele kongefamilien har et ønske om å få med seg prinsesse Madeleines første fødsel i New York. Foto: Kungahuset.seVis mer

Hele familien reiser for å få med seg fødselen

Kongeparet, kronprinsparet og lille Estelle ønsker å være i USA når prinsesse Madeleine føder.

SEOGHØR.NO: Alt er klart før prinsesse Madeleines fødsel i New York. Prinsessen har termin 25. februar – og i går la Det svenske hoffet har ut en liste over offisielle seremonier som vil finne sted når Maddes datter kommer til verden.

Blant annet vil Riksmarskalken opplyse nasjonen om fødselen. Den nyfødte prinsessen vil også feires med saluttering og gudstjeneste.

SNART MAMMA: Prinsesse Madeleine har termin 25. februar. Foto: Jean Catuffe/All Over Press
SNART MAMMA: Prinsesse Madeleine har termin 25. februar. Foto: Jean Catuffe/All Over Press Vis mer

I tillegg vil det holdes en vitnebekreftelse. Ifølge tradisjonen har denne blitt holdt dagen etter fødselen, eller på en mandag dersom fødselen skjer på en lørdag.

Victorias ønske

Nå tyder mye på at kongeparet ønsker å bryte denne tradisjonen – og utsette vitnebekreftelsen. Dette fordi både kong Carl Gustaf og dronning Silvia ønsker å være tilstede i New York når deres yngste datter føder sitt første barn.

Det skriver den svenske avisa Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall.

- Samtidig planlegger også kronprinsesse Victoria å reise over Atlanterhavet.  Hun og Daniel har snakket om å ta med Estelle på hennes første reise til USA. Det er Estelles kusine som kommer til verden, og Victoria ønsker at så mange som mulig i familien er samlet, opplyser Lindwall.

LES OGSÅ: Alt klar for fødsel