LYKKELIG FAMILIE: Prins William er evig takknemlig overfor doktor Marcus Setchell som tok imot hans førstefødte prins George 22.juli i fjor. Foto: Stella Pictures
LYKKELIG FAMILIE: Prins William er evig takknemlig overfor doktor Marcus Setchell som tok imot hans førstefødte prins George 22.juli i fjor. Foto: Stella PicturesVis mer

Hedret konas gynekolog

Fikk personlig «gave» av prins William.

SEOGHØR.NO: Tirsdag denne uken ble den kongelige legen Marcus Setchell (70) hedret med Den kongelige Victoriaordenen på Buckingham Palace i London.

Det var prins William (31) selv som delte ut medaljen til legen - som har fungert som dronning Elizabeths (87) gynekolog siden 1990, før han gikk av med pensjon i fjor.

Etter den høytidelige utdelingen ble William og Sir Marcus observert i lystig samtale, og ifølge Telegraph var det en stolt, men ordknapp, 70-åring som snakket med pressen etter markeringen.

BARNEKJÆR: Doktor Marcus Setchell med sine egne barnebarn fotografert i fjor i forbindelse med et veldedighetsarrangement. Foto: Stella Pictures
BARNEKJÆR: Doktor Marcus Setchell med sine egne barnebarn fotografert i fjor i forbindelse med et veldedighetsarrangement. Foto: Stella Pictures Vis mer

Han nektet å svare på hva han og prinsen hadde snakket om, men fortalte at den stolte ettbarnsfaren har beskrevet prins George som en «livlig baby».

I fjor sommer tok Setchell imot prins George da han så dagens lys ved St. Marys Hospital i London, og var også grevinne Sophie (49) av Wessex' lege under hennes ektopiske graviditet i 2001, og siden ved fødselen av hennes to barn i 2003 og 2007.

Da Kate (32) tidlig i svangerskapet ble rammet av ekstrem morgenkvalme, også kalt hyperemesis gravidarum, var doktor Setchell en viktig støttespiller for den da gravide hertuginnen.

Ifølge Wikipedia er Den kongelige Victoriaordenen, eller bare Victoriaordenen, en britisk ridderorden som ble grunnlagt av dronning Victoria av Storbritannia den 21. april 1896 - en familieorden der tildeling helt og holdent beror på monarkens ønske.

Både kong Harald (77), hans far kong Olav og hans bestefar kong Haakon er alle tre innehavere av den prestisjefulle ridderordenen. I tillegg til forsker og politiker Finn Lied (97) og den avdøde kontreadmiral Urban Jacob Børresen (1857-1943).

LES OGSÅ: Reiste på solferie til 15 000 kroner natten