Louis Ducruet og Marie Chevallier:

Hedret Grace Kelly i kongelig bryllup

Ny bryllupslykke i Monaco.

NYGIFT: Den avdøde skuespilleren Grace Kellys barnebarn, Louis Ducruet, fikk sin kjære Marie Chevallier i Monaco i helgen. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: Den avdøde skuespilleren Grace Kellys barnebarn, Louis Ducruet, fikk sin kjære Marie Chevallier i Monaco i helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av juni giftet Charlotte Casiraghi (32) seg i en storslått bryllupsseremoni i fyrstedømmet Monaco. Da fikk hun endelig sin kjære Dimitri Rassam (37) - som hun har vært sammen med sin 2017.

32-åringen er datter av prinsesse Caroline av Hannover (62), som er søsteren til fyrst Albert (61) - som har styrt fyrstedømmet siden hans far Rainier døde i 2005.

Denne helgen var duket for nok et kongelige bryllup i Monaco. Denne gangen er det prinsesse Stéphanie (54) sin eldste sønn, Louis Ducruet (26), som har blitt smidd i hymens lenker.

Han er fetteren til Charlotte Casiraghi. De er bare to av totalt elleve barnebarn til den legendariske avdøde filmstjernen, og senere prinsesse, Grace Kelly, som giftet seg med deres bestefar, prins Rainier, i 1956.

Louis Ducruets utkårede er fransk-vietnamesiske Marie Chevallier (27). De to har vært kjærester gjennom mange år, og møttes første gang i 2011. Det var i midten av februar i 2018 at de to kunngjorde at de var blitt forlovet.

Første gang siden 1956

Paret giftet seg først i et sivilt og privat bryllup på fredag i Fyrstepalasset i Monaco - som er den offisielle residensen i landet.

Louis og Marie ble smidd i hymens lenker av Monacos guvernør George Marsan, og etterpå ble det holdt en uformell mottakelse i hagen på Fyrstepalasset. Bruden gikk kledd i en tettsittende kjole av designeren Rosa Clara - og det var flere hundre gjester til stede i vielsen.

GIFTET SEG: Paret offentliggjorde dette bildet da de forlovet seg i januar 2018. Nå har de giftet seg. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Paret offentliggjorde dette bildet da de forlovet seg i januar 2018. Nå har de giftet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På lørdag giftet de seg også i en religiøs seremoni i den kjente St. Nicholas-katedralen i Monaco- by. Dette var en langt mindre seremoni, bare med brudeparets nærmeste venner og familie til stede.

St. Nicholas-katedralen har en helt spesiell betydning for fyrstefamilien. Det var nemlig her Louis sine besteforeldre giftet seg for over 60 år siden. Dette er det første kongelige bryllupet i katedralen siden det legendariske bryllupet mellom Grace Kelly og prins Rainier i 1956, ifølge People.

Bruden gråt

Bruden ankom kirken en gammeldags, åpen bil av det eksklusive merket Rolls-Royce, som var dekorert med vakre hvite og rosa blomster. På bildene kan man se en rørt brud som tørker tårene på vei til katedralen.

Kjolen bruden brukte i den religiøse seremonien var designet av moteskaperen Atelier Boisanger, og besto av blant annet blonder som skal ha tatt 300 timer å lage, ifølge Daily Mail. I håret hadde bruden også et tradisjonelt brudeslør.

Brudgommens mor, prinsesse Stéphanie, ankom vielsen sammen med sin kjære sønn, og ifølge People skal hun ha begynt å gråte allerede før vielsen var i gang - tydelig rørt over å gifte bort sin eldste sønn.

ANKOM GRÅTENDE: Marie Chevallier måtte tørke tårene da hun ankom katedralen på lørdag. Foto: NTB Scanpix
ANKOM GRÅTENDE: Marie Chevallier måtte tørke tårene da hun ankom katedralen på lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skal ha vært en innholdsrik seremoni med hundrevis av celebre gjester, deriblant Monacos fyrst Albert (61), som er brudgommens onkel.

De fleste av Louis sine søskenbarn var til stede, i tillegg til hans tante prinsesse Caroline av Hannover. Hans nygifte kusine Charlotte Casiraghi og ektemannen Dimitri Rassam var også se i vielsen.

La ned blomster

Gjestene ankom vielsen til tonene av Leonard Cohens legendariske sang «Hallelujah». Prins Louis og hans franske skjønnhet ga hverandre sine «ja» til den 92 år gamle sognepresten Pere Cesar Penzo - som i sin tid ble ansatt av bestefar Rainier for å jobbe i kapellet - og som har tjent fyrstefamilien i over seks tiår.

FYRSTEFAMILIEN: Louis og Marie giftet seg i helgen. Her er de med moren prinsesse Stéphanie, søsteren Pauline og fyrst Albert i januar i år. Foto: NTB Scanpix
FYRSTEFAMILIEN: Louis og Marie giftet seg i helgen. Her er de med moren prinsesse Stéphanie, søsteren Pauline og fyrst Albert i januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er liten tvil om at Louis og Marie Chevallier ønsket å hedre Grace Kelly og prins Rainier på den store dagen. Mot slutten av bryllupsseremonien la de nygifte ned blomster på gravene til Louis sine besteforeldre - som begge er gravlagt i kirken.

På vei ned midtgangen og ut av katedralen. ble paret dusjet i et romantisk blomsterblad - som en markering fra gjestene om at de endelig var blitt mann og kone.

Etter vielsen samlet alle gjestene seg til bryllupsfest på det eksklusive hotellet Monte Carlo Bay Hotel i Monaco by - hvor det etter alt å dømme ble festet til langt ut på morgenkvisten.

LES OGSÅ: Slik er hertugparets superstrenge naboregime

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer