Hertuginne Meghan og prins Harry:

Havnet midt i flydrama

Piloten måtte handle raskt da hertugparet skulle lande.

I FLYDRAMA: Fredag opplevde hertuginne Meghan og prins Harry flydrama, da de var på vei tilbake til Sydney fra Tonga. Her er de på vei inn i flyet. Foto: Reuters/ NTB Scanpix
I FLYDRAMA: Fredag opplevde hertuginne Meghan og prins Harry flydrama, da de var på vei tilbake til Sydney fra Tonga. Her er de på vei inn i flyet. Foto: Reuters/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) på en lengre rundtur i Australia, Fiji, Tonga og New Zealand.

Hertugparet var på vei tilbake til Sydney fra Tonga, da de fredag ble utsatt for flydrama.

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant Sky News, skal flyet ha vært klart for landing i den australske storbyen - før piloten støtte på en uventet situasjon.

MEGHAN OG HARRY: Hertugparet vinket til folkemengden før de steg inn i flyet på Fua'amotu International Airport i Tonga fredag. Da de ankom Sydney, oppstod det noen dramatiske øyeblikk. Foto: Reuters/ NTB scanpix
MEGHAN OG HARRY: Hertugparet vinket til folkemengden før de steg inn i flyet på Fua'amotu International Airport i Tonga fredag. Da de ankom Sydney, oppstod det noen dramatiske øyeblikk. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Fikk ikke lande

Like før flyet skulle lande, ble det brått tvunget til å stige igjen - bare sekunder før det skulle innta rullebanen.

Ifølge nettstedet var Harry og Meghan om bord på et av Qantas' charterfly sammen med flere passasjerer, inkludert kongelige ansatte og journalister, da den skremmende hendelsen inntraff.

Flyets pilot, Nigel Rosser, skal ha uttalt over høyttaleren at det allerede befant seg et annet fly på rullebanen like foran dem, og at de derfor måtte vente med å lande.

Piloten skal også ha tatt en spøk overfor passasjerene:

- Dere får i hvert fall se den flotte utsikten over havna én gang til.

Flyet med Meghan og Harry skal ha fått lande like etter, etter at piloten hadde fløyet en ekstra runde over rullebanen. Passasjerene om bord skal ha klappet, mens prins Harry nikket bifallende over pilotens dyktige manøver, ifølge et vitne.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Strategisk kunngjøring

Rundturen, som strekker seg over 14 dager, er hertugparets første offisielle reise utenfor Europa som ektepar. Allerede første dag kunngjorde Kensington Palace den glade nyheten om at de venter sitt første barn sammen.

Grunnen til at babynyheten kom akkurat da den gjorde, var ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, langt ifra tilfeldig.

FIKK EGNE DRAKTER: Prins Harry og hertuginne Meghan besøkte Tonga i to dager. Her iført ta'ovala-drakter under et besøk på Fa'onelua Convention Centre. Foto: NTB scanpix
FIKK EGNE DRAKTER: Prins Harry og hertuginne Meghan besøkte Tonga i to dager. Her iført ta'ovala-drakter under et besøk på Fa'onelua Convention Centre. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hertugparet følges av et kobbel av fotografer, og med fotografering dagen lang ville det vært umulig å unngå å ikke legge merke til babykulen. De siste ukene har Meghan skjult magen bak vide kåper og store kjoler. Det er kanskje ikke like lett å få til i varmen «down under», sa Stavseng, og la til at Meghan smilte fra øre til øre da hun landet i Sydney, vel vitende om at nyheten ville bli kjent bare timer senere.

Måtte føres bort

Den siste uken har paret hatt et tettpakket program, og under hertugparets besøk på Fiji, var Meghan også på sitt første solo-oppdrag under den kongelige reisen. Hertuginnen befant seg på et travelt marked i et folkehav av mennesker i hovedstaden Suva.

Ifølge Sky News skulle Meghan en kort tur innom markedet for å møte flere fra FNs prosjekt for kvinner, Markets for Change.

Prosjektet arbeider med 20 markedsplasser i Fiji, Salomonøyene og Vanuatu for å sikre at de er trygge, inkluderende og ikke-diskriminerende. Hertuginnen ble observert vandrende rundt på markedet, omgitt av kongelige ansatte og politibeskyttelse.

Etter bare åtte minutter bestemte Meghans sikkerhetsansatte at den gravide hertuginnen skulle eskorteres ut av folkemengden og markedet. Ifølge The Sun var besøket planlagt å vare i femten minutter.

HASTET VEKK: Hertuginne Meghans solo-oppdrag ble kortere enn planlagt. Video: CNN Vis mer

I en uttalelse fra Kensington Palace beskrev de situasjonen på markedet som «ukomfortable omstendigheter», men la senere til at besøket ble kortvarig grunnet problemer med den store folkemengden.

Kensington Palace kommenterte ikke spørsmål om sikkerheten til hertuginnen, men uttalte at Meghan fikk møte de fire kvinnene på markedet som avtalt.

Markedet skal ha vært mer folksomt enn forventet, men folkemengden skal ha oppført seg bra under hertuginnens visitt, skriver The Sun.

En rekke mennesker hadde dukket opp på markedet og ventet i flere timer for å få et glimt av hertuginne Meghan, og ifølge nettstedet ble de veldig skuffet over den korte visitten.

LES OGSÅ: - Liten tvil om at Meghan er lenger på vei enn først antatt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer