PÅ REISEFOT: Mette-Marit er vant til å reise land og strand rundt i Norge. Her er hun fotografert i forbindelse med Kragerø bys 350-års jubileum tidligere i år. Foto: NTB scanpix
PÅ REISEFOT: Mette-Marit er vant til å reise land og strand rundt i Norge. Her er hun fotografert i forbindelse med Kragerø bys 350-års jubileum tidligere i år. Foto: NTB scanpixVis mer

Havnet i feil by

Ikke alt gikk etter planen da kronprinsessen skulle til Tromsø.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (43) skulle tirsdag delta på et arrangement i Tromsø rådhus for å verve bøssebærere til TV-aksjonen for Røde Kors.

Men alt gikk ikke som planlagt for Mette-Marit. På grunn av tett tåke måtte flyet med kronprinsessen og hennes følge lande i Bardufoss.

Mette-Marit tok imidlertid omveien med et smil.

På sin Instagramkonto delte Mette-Marit i dag et bilde av seg selv utenfor SAS-flyet i strålende solskinn.

 

«Sammen får vi hjelpen (nesten) helt frem. Skulle landet i Tromsø, men der er det tåke og jeg er i Bardufoss», skrev Mette-Marit.

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt.

TV-aksjonsmidlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge gjennom fire Røde Kors-tiltak: flyktningguide, aktiviteter på asylmottak, helsesenter for papirløse og oppsporingstjenesten.

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit er begge  beskyttere for TV-aksjonen i år. Siden 1974 har det norske folk samlet inn over 7 milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

LES OGSÅ: Her blir Live Nelvik satt ut av Jon Almaas