Hertuginne Meghan:

- Hatet hvert sekund

Det er ikke alle kongelige oppdrag det er lett å forstå seg på, ifølge hertuginne Meghan.

MENINGSLØS: Hertuginnen skal blant annet ha beskrevet reiseruta som meningsløs. Foto: Matt Baron/REX/Shutterstock
MENINGSLØS: Hertuginnen skal blant annet ha beskrevet reiseruta som meningsløs. Foto: Matt Baron/REX/Shutterstock Vis mer
Publisert

PAustralia er et land som har skrevet seg inn i det britiske kongehusets historie. Ifølge New Zealand Herald gikk prins Charles (73) to semestre på skole i Australia, og det var i samme land avdøde prinsesse Diana fikk beskjed av moren sin om å tenke seg godt om før hun godtok prinsens frieri, skriver avisen.

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) befant seg også på en Australia og New Zealand-turné da det ble kjent at det kongelige paret ventet sitt første barn i 2018.

At turen utmerket seg for paret, kan man kanskje si. Men ikke på den positive måten, ifølge forfatter Tina Brown.

Meningsløs

Brown er tidligere redaktør for «Tatler», «The New Yorker» og «Vanity Fair», og har skrevet flere kongelige bøker, deriblant «The Diana Chronicles». Ifølge New Zealand Herald var forfatteren også venninne av den avdøde prinsessen på 90-tallet.

I Browns nye bok, «The Palace Paper», avdukes flere angivelige avsløringer om prins Harry og hertuginne Meghans Australia og New Zealandturné.

I boken skriver forfatteren nemlig at hertuginnen «hatet hvert sekund av turnéen».

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Flere medier har omtalt saken, deriblant The Guardian og The Sydney Morning Herald.

I «The Palace Paper» hevder en tidligere ansatt på slottet at hertuginnen anså reiseruten som«meningsløs».

- Hun forsto ikke hvorfor ting var satt opp på den måten. I stedet for å være glad da tusenvis av mennesker møtte opp på operaen (I Sydney. Journ, anm.), var hun mer på: «Hva er hensikten? Jeg skjønner ikke dette», fortalte kilden til forfatteren.

Kilden la også til at hertuginne Meghan mente turnéen handlet mer om representasjonsrollen til det britiske monarkiet og dets tradisjonelle agenda, snarere enn fokuset på årsaker hun ønsket å sette søkelyset på.

- «Hva gjør de her?»

Browns antakelser om hvordan hertuginnen egentlig hadde det på turné, ligner en artikkel fra «The Times», som ble publisert i fjor.

I artikkelen hevder en kilde at Meghan skal ha sett på de flere tusen Sydney-borgerne som var møtt opp for å se dem, og spurt teamet sitt: «Hva gjør de her? Det er teit».

Da skal hertuginnen ha fått til svar at de ville se og støtte monarken og institusjonen de representerer, men Meghans mening forble uendret.

Med jubel fra publikum og lange kortesjer, skal hun også ha tolket det som om en oppfordring til at hun og prins Harry skulle heves i palasshiarkiet, hevder Brown.

Men i stedet for å få honnøren som hun angivelig mente de fortjente, følte Meghan seg «fornærmet over at det ikke var noen spesiell verdsettelse fra slottet».

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

En tidligere kongelig assistent skal ha fortalt Brown at det som regel er et enormt antiklimaks å komme tilbake fra en kongelig turné.

- Du er rett tilbake i ditt normale liv. Dronningen pleier å sende en hilsen etter en reise, men du kommer ikke hjem til noen stor velkomst hjem.

Beklaget

Som kjent går ikke alle kongelige turnéer knirkefritt. Tidligere i år mottok prins William (39) og hertuginne Kate (40) kritikk på sin karibiske turné.

En gruppe jamaicanere anklaget dronning Elizabeth (95) og hennes etterkommere for å «opprettholde slaveriet», skrev Harwich and Manningtree Standard.

Under besøket benyttet prins William (39) anledningen til å svare på brevet og snakket om grusomhetene ved slavehandelen. Han uttrykte sin dype sorg over det som tidligere har skjedd, ifølge Sky News.

- Slaveri var avskyelig. Og det skulle aldri ha skjedd, var blant det han sa i talen, og la videre til:

- Jeg er veldig enig med min far, prinsen av Wales, som sa på Barbados i fjor at slaveriets forferdelige grusomhet for alltid preger vår historie.

LES OGSÅ: - Voldsom rykteflom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer