Hater de kongelige

Skal opptre for kronprins Haakon...

FREKK: Morrissey er kjent for å slenge med leppa, og da han i fjor opptrådde på en konsert i Buenos Aires i Argentina fikk hertugparet Kate og William gjennomgå.  Foto: Gigriders.com
FREKK: Morrissey er kjent for å slenge med leppa, og da han i fjor opptrådde på en konsert i Buenos Aires i Argentina fikk hertugparet Kate og William gjennomgå. Foto: Gigriders.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sangeren Steven Patrick Morrissey – best kjent under artistnavnet Morrissey – har i en årrekke angrepet det britiske kongehuset generelt - og prins William, hertuginne Kate og prins Harry spesielt.

Under en konsert i Buenos Aires i Argentina, i fjor stilte hele bandet til Morrissey opp i egenlagede t-skjorter med bryllupsbilde av Catherine og William påtrykket.

Teksten på bildet la ikke skjul på musikernes følelser for paret: «Vi hater William og Kate» var budskapet under konserten.

Fra scenen ropte også den tidligere Smiths-frontmannen ut slagord for at Argentina skulle få tilbake Falklandsøyene fra britene.

VIL IKKE TA IMOT MORRISEY: Oslo-ordfører Fabian Stang sa i fredagens «Nytt på nytt» på NRK at han ikke vil ta imot artisten Morrisey når han kommer til Norge, på grunn av hans kommentarer om 22.juli-terroren. Foto: NRK/Fame Flynet
VIL IKKE TA IMOT MORRISEY: Oslo-ordfører Fabian Stang sa i fredagens «Nytt på nytt» på NRK at han ikke vil ta imot artisten Morrisey når han kommer til Norge, på grunn av hans kommentarer om 22.juli-terroren. Foto: NRK/Fame Flynet Vis mer

Morrissey er så kontroversiel at ordfører Fabian Stang ikke ønsker å ta i mot artisten i Norge.

Uken etter det kraftige angrepet var det prins Harrys tur til å få gjennomgå av sangeren. Under en konsert i Brasil – der prins Harry også befant seg for å promotere England som turistland – advarte Morrissey konsertgjengerne mot prinsens motiver.

- Som dere vet er prins Harry i byen. Han vil ta pengene deres. Vær så snill, ikke gi det til ham, hylte 52-åringen.

Da prins Harry i august i fjor var i Las Vegas, kom det ut noen mindre flatterende nakenbilder av ham sammen med en jente på en fyllefest. Bildene skapte sjokkbølger i de kongelige kretser.

- Jeg ble ikke overrasket over bildene av Harry, fordi han alltid har vært en fullstendig idiot. Monarkiet er først og fremst en forretning, og det er viktig for dem at det britiske folk fortsetter å finansiere deres luksuriøse livsstiler. Jeg synes det er veldig trist, raste artisten til News.com.au.

Artisten mener samtlige i monarkiet gjør store feil.

- Prins William skyter hjort, hertuginne Kates favorittrett er foie gras, som er sjokkerende grusomt. Harry skyter vannbøffel... De er de mest dysfunksjonelle, ubehagelige og arrogante menneskene på planeten. En sur såpeopera, og alle burde bare gi seg.

DØPES: Hertuginne Kate og prins William og sønnen George. Foto: All over press
DØPES: Hertuginne Kate og prins William og sønnen George. Foto: All over press Vis mer

Da hertuginne Kate var innlagt på sykehus mens hun gikk gravid med prins George tulleringte et australsk radiopar til sykehuset – og ble satt over til en sykepleier som ga hemmelig pasientinformasjon om Kates tilstand – i den tro at hun snakket med dronning Elizabeth.

Sykepleieren som satte over telefonen, Jacintha Saldanha, tok sitt eget liv noen dager senere på grunn av tulletelefonen.

KONGEHAT: - De er de mest dysfunksjonelle, ubehagelige og arrogante menneskene på planeten, har Morrissey uttalt om de kongelige. Foto: Stella Pictures
KONGEHAT: - De er de mest dysfunksjonelle, ubehagelige og arrogante menneskene på planeten, har Morrissey uttalt om de kongelige. Foto: Stella Pictures Vis mer

Anti-rojalisten og popstjernen Morrissey ga Kate og kongehuset skylden for det tragiske selvmordet.

– Jeg er sikker på at de satt maksimalt press på denne stakkars sykepleieren. Ingen legger noen skyld på Kate Middleton som lå på sykehuset. Uten grunn slik jeg forstår det. Hun føler ingen skam for denne kvinnens død. Hun sier ingen ting om dødsfallet til denne unge kvinnen, sier Morrissey til TV-kanalen 3News i New Zealand.

- Det britiske kongehusets arroganse er oppsiktsvekkende. Det er vanskelig å betrakte det som noe annet enn et diktatur, sier Morrissey videre.

Ingen fra det britiske kongehuset har svart på artiststjernens tirade.

Onsdag 11. desember opptrer Morrissey under Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Der skal kronprins Haakon være tilstede...

LES OGSÅ: Ønsker ikke Morrissey velkommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer