Hastet hjem til sin syke far

Dronning Maxima på lynvisitt i hjemlandet for å besøke faren som ble bannlyst fra hennes bryllup.

BESØKTE PAPPA: Dronning Maxima var bare 36 timer i hjemlandet Argentina, men fikk et etterlengtet møte med sin kreftsyke far. Foto: Stella Pictures
BESØKTE PAPPA: Dronning Maxima var bare 36 timer i hjemlandet Argentina, men fikk et etterlengtet møte med sin kreftsyke far. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Som dronning av Nederland, har Maxima et usedvanlig travelt program. Sammen med ektemannen, kong Willem-Alexander, reiser hun på offisielle reiser både i inn - og utland rett som det er. Hennes siste reiste var imidlertid av det private slaget.

INKOGNITO: Maxima valgte en lav profil, da hun reiste til hjemlandet Argentina.  Foto: Stella Pictures
INKOGNITO: Maxima valgte en lav profil, da hun reiste til hjemlandet Argentina. Foto: Stella Pictures Vis mer

I helgen dro Maxima i all hemmelighet til sitt fødeland Argentina for å besøke sin syke far. Ifølge Hello Magazines nettsted lider Jorge Zorreguieta av leukemi, og er innlagt på Fundaleu-klinikken i Buenos Aires.

Maxima tok et rutefly til hjemlandet ledsaget av to livvakter fredag kveld, og tilbragte hele lørdag med sin syke far. Men det ble en snarvisitt. Allerede søndag formiddag måtte hun sette seg på flyet igjen og reise tilbake til sine dronningplikter.

Besøket i Argentina varte ikke mer enn i 36 timer, men var kjærkomment for både far og datter. Det er ikke ofte de to møtes - og forholdet har virkelig vært satt på prøve etter at Maxima falt for en kongelig drømmeprins.

TRONSKIFTE: 30.april 2013 var det tronskifte i Nederland, men Maximas foreldre var ikke tilstede på den store dagen.
TRONSKIFTE: 30.april 2013 var det tronskifte i Nederland, men Maximas foreldre var ikke tilstede på den store dagen. Vis mer

Hennes far var nemlig landbruksminister for det brutale militærdiktaturet i Argentina på 70-tallet, noe som falt nederlenderne tungt for brystet. Også fra politikerhold var forholdet gjenstand for kontroverser, og mange mente kronprinsen måtte si fra seg retten til tronen. Beatrix støttet derimot sønnens valg av kjæreste.

Det hele endte med at de fikk gifte seg, men med krav om at brudens far ikke kom i bryllupet. I sympati med ham, uteble også hennes mor. Jorge var også uønsket i Nederland under tronskifte i 2013 - hvor svigersønnen ble landets konge og datteren dronning.

Selv om Maxima helt sikkert innerst inne ville hatt sin kjære far på to av de største dagene i livet sitt, svarte hun diplomatisk i forkant av innsettelsen i fjor:

- Det var allerede klart at dersom min far ikke kunne komme i bryllupet, så var det veldig klart denne gangen: Dette er en konstitusjonell feiring og min far passer ikke inn der, uttalte Maxima.

Den pensjonerte politikeren og hans kone har imidlertid fått lov å komme på besøk i dåpene til sine tre barnebarn i Nederland. Det blir nemlig betraktet som en privat seremoni.

 

Les også: Hele kongefamilien i bisettelse

 

 

 

 


 
 
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer