Prinsesse Marie av Liechtenstein:

Hasteinnlagt etter slag - døde

Prinsessen ble 81 år gammel.

DØDE: Prinsesse Marie og ektemannen fyrst Hans-Adam II av Liechtenstein. Nå er fyrsten enkemann. Peter Klaunzer / AFP / NTB
DØDE: Prinsesse Marie og ektemannen fyrst Hans-Adam II av Liechtenstein. Nå er fyrsten enkemann. Peter Klaunzer / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag denne uken fikk prinsesse Marie av Liechtenstein (81) slag og måtte hasteinnlegges på sykehuset. Det opplyste fyrstehuset i en pressemelding påfølgende dag, ifølge Royal Central.

«Huset Liechtenstein beklager å måtte meddele at hennes høyvelbårenhet prinsessen fikk slag i går. Hun mottar behandling på sykehuset. Den kongelige familien ber om forståelse for å ikke kunne gi ytterligere informasjon på dette tidspunktet», skrev de.

Sovnet stille inn

I går kom imidlertid den triste beskjeden om at prinsessen hadde gått bort i en alder av 81 år, som følge av slaget hun pådro seg tidligere denne uken. Hun hadde da vært innlagt på sykehus siden onsdag.

Dødsfallet ble bekreftet av Royal Central, som skriver følgende:

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

«Familien hennes var med henne da hun døde på sykehuset i Grabs. I kunngjøringen opplyses det at prinsessen sovnet stille inn, med stor tillit til Gud etter å ha mottatt de hellige sakramentene. Kirkeklokker ringte på tvers av det lille fyrstedømmet mellom klokken 8.15 og 20.30 lørdag kveld».

Den avdøde prinsessen var gift med fyrst Hans-Adam II av Liechtenstein (76), som forment er fyrstedømmets overhode. Det er imidlertid parets sønn, prins Alois (53), som er regent. Det har han vært siden 2004.

MANN OG KONE: Ekteparet var lykkelig gift i 54 år. Foto: Vegard Grtt / NTB
MANN OG KONE: Ekteparet var lykkelig gift i 54 år. Foto: Vegard Grtt / NTB Vis mer

Han er den eldste av parets fire barn sammen. Prinsesse Marie og fyrst Hans Adam II giftet seg i 1967, og er besteforeldre til hele 15 barnebarn.

Fyrstedømmet Liechtenstein befinner seg i fjellkjeden Alpene mellom Sveits og Østerrike, og teller et folketall på 38 000. Landet er Europas fjerde minste stat, men har til gode å være et av verdens rikeste.

Liechtenstein-familien er vidstrakt, og har hatt stor innflytelse i landet lenge.

Fyrsten har mye makt i landet, og velger selv hvem som skal sitte i regjering. Han har også vetorett mot folkeavstemninger, noe som har vært gjenstand for mye internasjonal kritikk, ifølge FN.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen døde av kreft: - Hjerteknust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer