Prins Harry og hertuginne Meghan:

Harry og Meghan sjarmerte alle i senk

Hertugparet delte ut klemmer på sitt offisielle besøk.

HILSTE PÅ: Hertuginne Meghan og prins Harry tok seg god tid med folket da de besøkte den engelske byen Sussex. Foto: NTB scanpix
HILSTE PÅ: Hertuginne Meghan og prins Harry tok seg god tid med folket da de besøkte den engelske byen Sussex. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag var prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) på et offisielt besøk i den engelske byen Sussex.

Hertugparet ankom via helikopter, og startet dagen i Chichester - vest i Sussex. Lokalbefolkningen var i ekstase over det kongelige besøket, og sto på rekke og rad i gatene i håp om å hilse på ekteparet.

Hertuginne Meghan var ikledd en grønn bluse, et grønt skinnskjørt av Hugo Boss og en kremfarget kåpe fra Armani. Håret var oppsatt i en løs knute, i kjent stil.

Ifølge Hello Magazine kom hertugparet blant annet i prat med to ti år gamle klassekamerater, Thomas og Kieran. Sammen med klassen sin ved Westbourne House School hadde de laget en presentasjon av byen til paret, med blant annet bilder av kjente landemerker.

Hertuginnen skal ha tatt imot gaven med et stort smil om munnen.

- Tusen, tusen takk. Det er så kult. Dette vil være til stor hjelp neste gang vi kommer hit, sa hun til guttene, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

SNAKKET MED BARNA: Hertuginne Meghan tok seg god tid til å snakke med barna som hadde møtt opp utenfor Westbourne House School. Foto: NTB scanpix
SNAKKET MED BARNA: Hertuginne Meghan tok seg god tid til å snakke med barna som hadde møtt opp utenfor Westbourne House School. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da prins Harry ble informert om at de to kameratene gikk glipp av en latinprøve på skolen for å møte dem, ga han dem en overraskende high five.

- Det er fantastisk! Men husk at utdanning er viktig, skal han ha sagt til dem.

Saken fortsetter nedenfor.

GA HIGH FIVE: Prins Harry skal ha ledd godt da et par klassekamerater innrømmet å ha droppet en skoleprøve for å møte hertugparet. Foto: NTB scanpix
GA HIGH FIVE: Prins Harry skal ha ledd godt da et par klassekamerater innrømmet å ha droppet en skoleprøve for å møte hertugparet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ga klemmer

Harry og Meghan skal begge ha vært i strålende humør under besøket i Sussex. Ifølge Hello skal de ha hilst på folket som kom ut i gatene for å se dem, og tok seg god tid til å snakke med så mange som mulig.

De delte ut klemmer, og Meghan bøyde seg stadig ned på huk for å hilse på både hunder og barn som sto plassert bak avsperringene.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK KONGELIG VELKOMST: Det var lite å si på humøret da hertugparet ankom Sussex onsdag formiddag. Foto: NTB scanpix
FIKK KONGELIG VELKOMST: Det var lite å si på humøret da hertugparet ankom Sussex onsdag formiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer
DYREVENN: Hertuginnen, som selv har to hunder, tok seg også tid til å hilse på de firbeinte som var til stede i gatene i forbindelse med hertugparets besøk. Foto: NTB scanpix
DYREVENN: Hertuginnen, som selv har to hunder, tok seg også tid til å hilse på de firbeinte som var til stede i gatene i forbindelse med hertugparets besøk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Parets første stopp var ved Edes House, hvor de ble vist en sjelden Sussex-kopi av den amerikanske uavhengighetserklæringen.

Det er den ene av to håndskrevne eksemplarer, der den andre signerte kopien er plassert ved The National Archives i Washington D.C.

Ifølge People skal de begge ha skrevet en hyggelig hilsen i husets gjestebok før de reiste videre langs kysten til Bognor Regis, hvor de blant annet besøkte universitetet.

Saken fortsetter under bildet.

IMPONERT: Både prins Harry og hertuginne Meghan skal ha synes det var stor stas å se den sjeldne kopien av den amerikanske uavhengighetserklæringen. Foto: NTB scanpix
IMPONERT: Både prins Harry og hertuginne Meghan skal ha synes det var stor stas å se den sjeldne kopien av den amerikanske uavhengighetserklæringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tittelen kan dø ut

Prins Harry og hertuginne Meghan fikk tildelt sine titler, hertug og hertuginne av Sussex, på bryllupsdagen sin 19. mai.

Da prins William og Kate Middleton giftet seg i 2011, fikk de tildelt titlene hertug og hertuginne av Cambridge.

Ifølge Independent vil kun en sønn arve hertugdømmet og hertugtittelen dersom Harry og Meghan får barn i fremtiden. En eventuell datter vil få tittelen «lady».

Deres nåværende tittel som hertug og hertuginne av Sussex vil altså dø ut dersom de kun får døtre sammen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har tidligere uttalt at hun tror hertuginne Meghan synes denne problemstillingen er ubehagelig.

- Jeg tenker at Meghan med sine sterke feministiske prinsipper garantert er ukomfortabel med at eventuelle døtre ikke har samme rettigheter som eventuelle sønner, sa hun og la til:

- Hun har blant annet jobbet tett med FNs organ for likestilling og styrking av kvinners rettigheter i flere år, og som 11-åring skrev hun brev til den gang presidentfrue Hillary Clinton for å protestere mot at reklamen for et oppvaskmiddel hevdet at «mødre over hele USA kjemper mot skitne gryter». Det ble endret til: «folk over hele USA».

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Dronning Elizabeth kan imidlertid endre loven, dersom hun vil.

I likhet med svigersøster hertuginne Kate, fikk Meghan kun hertuginnetittel da hun giftet seg med den britiske prinsen - ikke prinsessetittel. På grunn av gamle regler, er hun nemlig bare prinsesse når hun står ved Harrys side.

Ifølge BBC er årsaken at hun ikke har «blått blod».

LES OGSÅ: Hertuginnen var helt nydelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer