<strong>FAVORITTEN:</strong> Prins Harry er favoritten blant det britiske folk. Det viser den nye listen fra Daily Mail. Foto: NTB Scanpix
FAVORITTEN: Prins Harry er favoritten blant det britiske folk. Det viser den nye listen fra Daily Mail. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske kongefamilien:

Harry mer populær enn sin gravide kone

- Mange briter er også konservative, og det er ikke alle som liker hudfargen hennes, mener kongehusekspert.

Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har hertuginne Meghan (37) tatt både verden og Storbritannia med storm som fersk hertuginne. Det var en enorm oppmerksomhet rundt henne da hun giftet seg med prins Harry (34) i mai, og det er ikke mindre nå som hun er gravid.

Til tross for at Meghan er på alles lepper for tiden, viser det seg at hertuginnen av Sussex likevel ikke har vunnet alles hjerter - foreløpig.

Ifølge en ny liste over favoritter i den britiske kongefamilien fra Daily Mail, er det derimot prins Harry som troner øverst - etterfulgt av bestemoren, dronning Elizabeth (92), på en solid andreplass.

Daily Mail skriver at listen over de mest populære britiske kongelige er basert på en ny meningsmåling gjennomført av YouGov.

Meghan på 6. plass

Mens både ektemannen, dronningen, prins William (36), hertuginne Kate (36) og prins Philip (97) er over Meghan på popularitetslisten, slår hun derimot svigerfar prins Charles, som fyller 70 år onsdag denne uken.

Charles ligger nemlig bak både svigerdøtrene, foreldrene sine og sine egne sønner. Selv om flere medlemmer av kongefamilien ligger bak Meghan og Charles på listen, er det de to som ligger nederst om man regner den indre kjerne av familien.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johans Stavseng, er det oppsiktsvekkende at «rødtoppen» slår både dronning Elizabeth, prins Charles og storebror William - men det har nok likevel en sannsynlig forklaring.

Saken fortsetter under bildene.

<strong>FORAN MEGHAN:</strong> Både prins Harry, prins William og hertuginne Kate ligger over Meghan på popularitetslisten. Foto: NTB scanpix
FORAN MEGHAN: Både prins Harry, prins William og hertuginne Kate ligger over Meghan på popularitetslisten. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>POPULÆRE:</strong> Dronning Elizabeth og prins Philip gjør det begge godt på listen, på henholdsvis andre og femte plass. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Dronning Elizabeth og prins Philip gjør det begge godt på listen, på henholdsvis andre og femte plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>SLÅTT AV MAMMA:</strong> Prins Charles ligger bak både foreldrene sine, sønnene og svigerdøtrene. Foto: NTB scanpix
SLÅTT AV MAMMA: Prins Charles ligger bak både foreldrene sine, sønnene og svigerdøtrene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Prins Harry er den mest joviale i familien. De andre familiemedlemmene opptrer alltid mye stivere, mens prins Harry viser ekte glede og omsorg for folk han møter. Mens resten av familien stort sett poserer med stive smil løfter gjerne Harry opp barn og gir de klemmer. Dette legger selvsagt folk merke til, sier kongehuseksperten.

Ferdig med skandalene

Prins Harry har tidligere stått for en rekke skandaler i hjemlandet og Stavseng forteller at prinsen har røyket hasj, posert på bilder naken og kledd seg ut som nazist.

- Noe han har angret på og beklaget, legger kongehuseksperten til.

Videre forklarer Stavseng at Harrys menneskelige egenskaper trolig er en av grunnene til at han er så populær.

Når det gjelder hertuginne Meghan tror kongehuseksperten at hun rett og slett er for ny i kongefamilien for mange, og at det ikke er sikkert folk har gjort seg opp en mening om henne.

Saken fortsetter nedenfor.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

Utsatt for rasisme

Likevel kan Stavseng fortelle at det skrives side opp og ned om henne, og folk følger spent med på graviditeten.

- Jeg tipper hun kommer som ei kule til neste år, fortsetter han, og legger til at mange allerede sammenligner Meghan med prinsesse Diana.

- Mange briter er også konservative, og det er ikke alle som liker hudfargen hennes. Prins Harry gikk også hardt ut og advarte mot mobbing på grunn av hudfarge og etnisitet. Det har blitt mindre rasistiske kommentarer, men fortsatt er det nok dessverre folk som dømmer mennesker ut fra hudfarge, fortsetter han.

Allerede i november for to år siden følte det britiske kongehuset seg presset til å komme med en uttalelse, etter at Meghan hadde blitt utsatt for rasistisk hets. I samme melding bekreftet hoffet forholdet mellom Harry og den tidligere amerikanske skuespilleren.

- Kjæresten hans, Meghan Markle, har vært utsatt for hets og trakassering, var noe av det de skrev i uttalelsen, som fortsatte som følger:

- Prins Harry er bekymret for Meghan Markles sikkerhet og er dypt skuffet over at han ikke kunne beskytte henne. Det er ikke riktig at miss Markle etter noen måneders forhold til ham skal bli utsatt for en slik stormfull situasjon. Han vet at folk vil si at: «det er prisen å betale», og: «det er spillereglene». Han er uenig med dem. Det er ikke et spill - det er livet hans og hennes, skriver hoffet, ifølge The Telegraph.

Hertuginne Meghan ble nemlig utsatt for mye hets etter at hun ble koblet med den britiske prinsen.

LES OGSÅ: Går rett i strupen på prins Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer